Hledání názvu filmu
Text dotazu
Film ukazuje boj s brucelózou a tuberkulózou u
skotu, který proběhl v 60letech u nás. Metoda spočítala v tom, že byly
postupně vybit všechen skot a nahrazen novým. Film začíná příjezdem mladé
dvojice někam na venkov e kravám a končí tím, že se hlavní představitelka
nakazila brucelózou a potratila. Mezitím někde na zámku parta mladých
organizuje uvedený boj.
Odpověď
Dobrý den,
k dohledávání filmů podle obsahů bohužel nemáme příliš mnoho zdrojů. Prošli jsme knihy věnované českému hranému filmu z let 1961 - 1970 a 1971 - 1980.
Bohužel, film s Vámi uvedeným obsahem se nám nepodařilo dohledat. Název filmu, rok jeho výroby a hlavní představitele by Vám mohli pomoci dohledat pracovníci Národního filmového archivu: http://www.nfa.cz/ . Je velmi pravděpodobné, že kromě zdrojů, které jsme využili my, bude Český národní archiv disponovat i dalšími zdroji. V tomto případě by mohlo pomoci cokoliv, na co si můžete ještě vzpomenout. Tedy, zda to byl film český či zahraniční, zda jste jej viděl v televizi, kdy to přibližně bylo apod. Každá další indicie může při pátrání po filmu pomoci.
Použité dokumenty:
Český hraný film = Czech feature film. díl 4. 1961 - 1970. Praha : Národní filmový archiv, 2004. ISBN  80-7004-115-3 (díl 4 : váz.) Český hraný film = Czech feature film. díl 5. 1971 - 1980. Praha : Národní filmový archiv, 2004. ISBN  978-80-7004-131-4 (díl 5 : váz.)
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.07.2008 10:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu