Hledáme básnickou sbírku nebo autora verše: "Tak krátko jsem šel s vámi. Hle, tu se cesta dělí a ptáci nad hlavou mi píseň nedopěli...".
Text dotazu
Tento citát bývá často připisován Jiřímu Wolkerovi, bohužel se nám v jeho básnické tvorbě nedaří tyto verše najít. Prosíme tedy o pomoc, ze které sbírky by tento verš mohl být, případně kdo je autorem verše. Tento verš máme v možných verších ke vzpomínkám zveřejněným ve společenské kronice a pokud jejich autorem není Jiří Wolker, pak bychom jeho jméno u citátu neuváděli. Děkujeme.
Odpověď
Dobrý den,
verše, které hledáte, jsme našli v - viz níže a  napsal je Jiří Wolker. Nalezeno v systému Kramerius v Národní digitální knihovně, Kramerius 4 na www.nkp.cz .
Hlavní název: Dílo Jiřího Wolkra
Svazek/část/díl: [II] . Mladistvé verše a zlomky básní
Vydání: 4. vyd.
Autor: Překladatel: Wolker, Jiří, 1900-1924
Překladatel: Měrka, Vojtěch, 1888-1974
Editor: Novotný, Miloslav, 1894-1966
Místo vydání: Praha
Nakladatel/Vydavatel: Václav Petr
Vydáno : 1935
Jazyk: cze
Rozsah: 329 s.
Rozměry: 21 cm
Str. 142, název  Do památníku
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
18.03.2015 13:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu