Hledám romány o symfonické hudbě, orchestru, hudebnících - zábavnou literaturu, beletrii.
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi, prosím, poradit romány, které se nějak týkají symfonické hudby, orchestru, světa vážné hudby? Nehledám odbornou literaturu ani životopisy - spíše detektivky, thrillery, psychologické romány (raději ne typické ženské romány).
Moc děkuji
Odpověď
Dobrý den,
prostřednictvím internetu a Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/F/) jsme dohledali následující knihy:
HARROD-EAGLES, Cynthia. Smrt krásné hudebnice. Vyd. 1. V Praze: Knižní klub, 2005. 286 s. Případy inspektora Billa Slidera. ISBN 80-242-1508-X.
GELINEK, Joseph. Desátá symfonie. Vyd. 1. Praha: Knižní klub, 2010. 350 s. ISBN 978-80-242-2798-6.
ANDREWS, V. C. a LEXOVÁ, Věnceslava. Nedokončená symfonie. Vyd. 1. Praha: Ikar, 1999. 284 s. ISBN 80-7202-452-3.
GIDE, André. Pastorální symfonie: román. Na Kladně: J. Šnajdr, 1938. 125 - [I] s. Šnajdrovy jemné knihy; sv. 2.
KUBACKI, Wacław. Koncert pro orchestr. 1. vyd. Praha: Odeon, 1972. 276, [2] s. Soudobá světová próza; Sv. 288.
Romány inspirované skutečnými událostmi, přesto ne romány životopisné.
FÉNELON, Fania a ROUTIER, Marcelle, ed. Dívčí orchestr: svědectví sebrané Marcelou Routierovou. Překlad Svetozár Pantůček. 1. vyd. Praha: Naše vojsko, 1984. 279 s. Živé knihy / Čes. SPB; sv. 123.
QUIGLEY, Sarah. Dirigent. Vyd. 1. Brno: Jota, 2013. 442 s. ISBN 978-80-7462-305-9.
ADLOVÁ, Věra. Jarní symfonie. 3. vyd. Praha: Albatros, 1979. 220, [4] s. Veronika. - životopisný román
Během hledání jsme také narazili na Murakamiho román 1Q84, jehož děj se sice netýká témat, která Vás zajímají, ale stejně jako ostatní jeho knihy ve svých textech pracuje s odkazy na orchestrální skladby.
MURAKAMI, Haruki. 1Q84. Vyd. 1. Praha: Odeon, 2012-2013. 2 sv. Světová knihovna; sv. 133, 147. ISBN 978-80-207-1456-5.
Mluvené slovo:
Symfonie s úderem kotlů [zvukový záznam]. [Praha]: Radioservis, [2016], ©2016. 1 CD audio (60:04).
Mějte pěkný den a ať Vás knihy baví!
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
19.04.2017 17:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu