Hledám publikaci
Text dotazu
Dobrý den,
hledám pro svou absolventskou práci zdroje k tématu Historie tlumočení znakových jazyků (Evropa), ale nedaří se mi nic najít. Mohu se zeptat, zda máte nějakou publikaci spojenou s tímto tématem?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
publikaci, která by se specificky zabývala tímto tématem jsem bohužel nenašla. Existuje několik publikací, které se k Vašemu tématu alespoň částečně vztahují:
MACUROVÁ, Alena. Dějiny výzkumu znakového jazyka u nás a v zahraničí [online]. 2., opr. vyd. Praha: Česká komora tlumočníků znakového jazyka, c2008 [cit. 2022-11-07]. ISBN 978-80-87218-00-6.
ČEŇKOVÁ, Ivana. Úvod do teorie tlumočení [online]. 2., opr. vyd. Praha: Česká komora tlumočníků znakového jazyka, c2008 [cit. 2022-11-07]. ISBN 978-80-87218-09-9. (Kapitola Pohled do historie tlumočení)
LUPOMĚSKÝ, Roman. Průvodce problematikou neslyšících v bývalé Jugoslávii a v současném Srbsku [online]. Praha : Neslyšící bez naděje, 2010 [cit. 2022-11-07]. ISBN 978-80-254-7905-6.
série článků:
PÁNEK, Petr. Počátky tlumočení pro neslyšící v českých zemích. Gong: časopis pro občany s vadami sluchu. Praha: Sdružení MAC. 2013, roč. 42, č. 7-9, s. 8. ISSN 0323-0732.
PÁNEK, Petr. Počátky tlumočení pro neslyšící v českých zemích, aneb, 90 let od vzniku této profese u nás. Gong: časopis pro občany s vadami sluchu. Praha: Sdružení MAC. 2013, roč. 42, č. 10-12, s. 8-9. ISSN 0323-0732.
PÁNEK, Petr. Počátky tlumočení pro neslyšící v českých zemích. Gong: časopis sluchově postižených. Praha: Sdružení MAC. 2014, roč. 43, č. 1-3, s. 8-9. ISSN 0323-0732.
PÁNEK, Petr. Počátky tlumočení pro neslyšící v českých zemích, aneb, 90 let od vzniku této profese u nás. Gong: časopis sluchově postižených. Praha: Sdružení MAC. 2014, roč. 43, č. 4-6, s. 8-9. ISSN 0323-0732.
PÁNEK, Petr. První skuteční tlumočníci znakového jazyka, aneb, 90 let od vzniku této profese u nás. Gong: časopis pro občany s vadami sluchu. Praha: Sdružení MAC. 2014, roč. 43, č. 7-9, s. 8-[9]. ISSN 0323-0732.
PÁNEK, Petr. První skuteční tlumočníci znakového jazyka, aneb, 90 let od vzniku této profese u nás. Gong: časopis pro občany s vadami sluchu. Praha: Sdružení MAC. 2014, roč. 43, č. 10-12, s. 8-[9]. ISSN 0323-0732.
Ještě bych Vám poradila kontaktovat některé organizace zabývající se tlumočením znakového jazyka. Např. Česká komora tlumočníků znakového jazyka https://www.cktzj.com/kontakty/   Tichý svět https://www.tichysvet.cz/kontakty   České centrum znakového jazyka Pevnost https://www.pevnost.com/cz/kontakty-39
Užitečné informace byste také mohla najít na portálu Ruce http://ruce.cz/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
07.11.2022 11:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu