Hledám píseň a jméno interpretky.
Text dotazu
V písni se zpívá,,jo to se ví,že ta dívka jsem já,,nebo,,no to se ví,že ta dívka jsem já,,je to refrén,v originále je to anglicky,děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Píseň se jmenuje Ta dívka jsem já, zpívá ji Elena Lukášová. Text najdete např. na této stránce: https://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/hledam-pisen-a-jmeno-interpretky
Hudební ukázku v české interpretaci najdete zde: https://www.deezer.com/en/track/516096562
Anglický originál: https://secondhandsongs.com/work/175083
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
Datum zadání dotazu
12.11.2018 08:00
Jaroslav Kollár píše:
Čtvrtek 09.02.2023 09:20
Dobrý deň, na youtube som našiel VZPOMÍNKOVÝ OHEŇ T.O.NEBARO-24.-26.6.2016 a tam spievajú jednu pieseň:..já vátím se tam kde svou mámu a přátelé mám...Prosím neviete kde by som našiel kompletný text a názov tejto piesne? Ďakujem.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 09.02.2023 11:00
Dobrý den, text písničky:
TOUHA
V mysli často bloudím v rodném kraji
tam kde dětství svoje prožil jsem
nebe bylo modré ve vrcholcích stromů
pěli ptáci jako nikde ve světě širokém
Já vrátím se tam
kde svou mámu
a přátele mám
Po celý život jsem stále hledal
dobrodružství o kterém jsem snil
v mnohé horké chvíli
kdy život můj byl v sázce
vzpomínal jsem na domov svůj
vzdálený tisíce mil
Já vrátím………
Bláhové byly všechny mé touhy
životu jsem splatil krutou daň
teď však dobře je mi zase v rodné zemi
unavenou hlavu mou pohladí mámy dlaň
Já vrátím………
Zdroj: https://www.xmilanx.cz/[…]/%C4%8Cern%C3%BD%20zp%C4%9Bvn%C3%ADk.doc
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu