Hledám literaturu týkající se templářského řádu v českých zemích.
Text dotazu
Sháním literaturu týkající se templářského řádu v českých zemích i mimo ně. Pracuji na závěrečné maturitní práci na toto téma... Děkuji za Váš čas.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Přikládám několik titulů, které se věnují působení řádu v českých zemích:
BOHEMICUS, Templarius. Templáři v zemích českých králů: Morava, Slezsko, Lužice, Rakousy, aneb, co všelikého se templářům událo a co vlastnili v těch skvělých zemích, jež později sluly země Koruny české, na pozadí dějin řádu toho slavného. Beroun: MH, 2010. ISBN 978-80-86720-49-4.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001193590
BOHEMICUS, Templarius. Templáři v zemích českých králů: Čechy, aneb, co všelikého se templářům událo a co vlastnili v těch skvělých zemích, jež později sluly země Koruny české, na pozadí dějin řádu toho slavného. Beroun: MH, 2009. ISBN 978-80-86720-47-0.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001193589
BUBEN, Milan. Encyklopedie řádů, kongregací a řeholních společností katolické církve v českých zemích. I. díl, Řády rytířské a křížovníci. Praha: Libri, 2002. ISBN 80-7277-085-3.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-000591563
JŮNA, Jan. Templáři. Jindřichův Hradec: Epika, 2014. Jh edice. ISBN 978-80-87435-59-5.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001371860
NOVÁK, Jan A. Templáři, zednáři a další tajné společnosti v Čechách a ve světě. Frýdek-Místek: Alpress, 2017. Knihy záhad. ISBN 978-80-7543-255-1.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001561360
ŠEDIVÝ, Jaroslav. Tajemství a hříchy rytířů templářského řádu. Praha: Volvox Globator, 1999. ISBN 80-7207-217-X.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-000390377
U většiny záznamů najdete také připojené obsahy knih, které Vám napoví, jestli pro Vás bude kniha užitečná.
Další literaturu pak naleznete např. i na Wikipedii: https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98%C3%A1d_templ%C3%A1%C5%99%C5%AF#Literatura
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Brno-město
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
09.05.2018 11:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu