Kniha o speciálních jednotkách
Text dotazu
autor patrně novinář válečný zpravodaj psal o britských A australských SAS, francouzských GIGN a Delta force z USA - TYTO 4 SPECIÁLNÍ JEDNOTKY SPOLU OPAKOVANĚ SOUPEŘÍ NA SPOLEČNÝCH CVIČENÍCH - PODROBNĚ JE ZDE TAKÉ POPISOVÁN JEJICH VÝCVIK ÚSPĚCHY ČI PERLIČKY Z JEJICH PROSTŘEDÍ JAKO JAK BYLA BRITSKOU sas LIKVIDOVÁNA irská republikánská armáda či jak je GIGN znechucena kladením důrazu na fyzický výcvik od ostatních konkurentů či jak příslušník australské SAS NOSIL BĚHEM SEXU SVOU PERTNERKU Z MÍSTNOSTI DO MÍSTNOSTI PŘES HODINU A POD
Odpověď
Dobrý den,
Domníváme se, že by se mohlo jednat o následujícího autora:
Gérard de Villiers
Francouzský autor úspěšných špionážních románů; jím vytvořený hrdina Malko Linge bývá označován za obdobu Jamese Bonda. Původně pracoval jako žurnalista, postupně napsal přes 200 příběhů, jichž se prodalo po světě přes sto milionů výtisků. Zemřel 31. 10. 2013.
Zdroj: http://www.databazeknih.cz/autori/gerard-de-villiers-37027
* autorův životopis v angličtině: https://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%A9rard_de_Villiers
* díla přeložená do češtiny:
VILLIERS, Gérard de. SAS - Africká stopa. Vyd. 1. Frýdek-Místek: Alpress, 2005. 236 s. Klokan. ISBN 80-7362-129-0.
VILLIERS, Gérard de. SAS Bagdád expres. Překlad Dagmar Slavíkovská. Vyd. 1. Frýdek-Místek: Alpress, 2005. 253 s. Klokan. ISBN 80-7362-071-5.
De Villiers, Gérard, 1929-2013
Odkaz. forma    Adam de Villiers, Gérard, 1929-2013
Odkaz. forma    Villiers, Gerard de, 1929-2013
Biogr./Hist. údaje            Francouzský politolog a spisovatel, autor špionážních románů.
Zdroj     Jeho: SAS Bagdád-Expres - odkaz viz
BNF - autoritní forma
LC (Names) - odkazy viz
Jeho: Africká stopa - odkaz viz
Právo 4. 11. 2013 - nekrolog
www(Wikipédia, l’encyclopédie libre), cit. 4. 11. 2013
Zdroj: autoritní záznam z databáze ČNB
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.12.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu