Hledám historické dokumenty a knihy o kopci Radobýl
Text dotazu
Kde bych mohl najít knihy a historické dokumenty vztahující se ke kopci Radobýl? Jde mi především o vinařskou historii. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k dispozici máte několik možností. Jednak můžete hledat v knihovních katalozích, doporučuji Vám zejména Souborný katalog ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/skc), kde najdete veškeré dokumenty obsažené v knihovních fondech knihoven ČR. Důležité je při hledání použít vhodná klíčová slova, ve Vašem případě: vinařství, Radobýl, Litoměřicko.
Zde můžete najít např. odkaz na dva zajímavé dokumenty:
ZÁVADA, Michal. Průvodce po vinařství na Litoměřicku. I. vydání. Lovosice: Michal Závada, 2016. 145 stran.
DONEK, Edmund, PŠTROSS, Bedřich a ČEBIŠ, František Rudolf. O litoměřickém víně: [k poznání a pro slávu vína litoměřického]. V Praze: soukromý tisk Jos. Oppelta synovce, 1932. 39 stran.
Dále bych Vám doporučila využít stránky Státního oblastního archivu Litoměřice (https://www.soalitomerice.cz/). Vinařská oblast kolem Radobýlu spadá pod vinařskou oblast Litoměřicka.
Další podnětné tipy na historické prameny můžete najít také v kvalifikačních pracích vysokoškolských studentů v jimi použité literatuře. Vysokoškolské kvalifikační práce z ČR najdete na Theses.cz.
Zde jsou k dispozici např.
PLEYER, Jakub a FRÁNEK, Zdeněk. Objekt vinařství. Technická Univerzita v Liberci, 2013. Dostupné také z: http://knihovna-opac.tul.cz/diplomovaPrace.php?id_dipl=27365&typ=2
VOSTRÝ, Zdeněk. Právo vinohradních hor [online]. Brno, 2019 [cit. 2023-10-27]. Dostupné z: https://is.muni.cz/th/e076t/. Disertační práce. Masarykova univerzita, Filozofická fakulta. Vedoucí práce Dalibor HAVEL. https://is.muni.cz/th/e076t/DISERTACE.pdf
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Ústí nad Labem
Knihovna
Vědecká knihovna Univerzity Jana Evangelisty Purkyně
Datum zadání dotazu
27.10.2023 15:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu