Hledám článek nebo jak najít článek
Text dotazu
V.Kahan, V.Kašpar: Klíč přichází z Cařihradu. Československý voják, ročník XVIII, číslo 18, 19, 20.
Prolistovala jsem sv. 18, 1969 v NK č. 11 - 20, bohužel jsem článek nenašla. Pokusila jsem se hledat v digitální knihovně, ale neúspěšně.
Odpověď
Dobrý den,
předpokládáme, že Vámi uvedená citace pochází z knihy "Žil jsem zbytečně" - viz níže.
"Zpráva o tom, jak jsem donesl šifrovací klíč vyšla v sérii článků Trojský kůň v 13. pokračování "Klíč přichází z Carihradu" od V. Kahana a V. Kašpara v časopisu Československý voják 1969 (ročník XVIII, č. 18, 19, 20)"
HEJDA, Jiří. Žil jsem zbytečně: román mého života. 1. vyd. Praha: Melantrich, 1991. 431 s., [16] s. obr. příl. Memoáry. ISBN 80-7023-101-7. (str. 202 )
Tato citace je bohužel z velké části zcela chybná. Naštěstí si ovšem autor pamatoval správně edici článků, tedy Trojského koně, autory a název článku.
Prostřednictvím digitální knihovny se nám podařilo dohledat následující dva záznamy, které zmiňují sérii článků s názvem či podtitulem "Trojský kůň".
* "Kahan, V.-Kašpar, V., "Trojský kůň", seriál; in: Signál, roč. 1967"
KURAL, Václav. Vlastenci proti okupaci: ústřední vedení odboje domácího 1940-1943. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 1997. 261 s. ISBN 80-85864-29-0. (str. 247)
*"Trojský kůň (Kahan a Kašpar): in Signál č. 31, 3. 8. 1967"
DRTINA, Prokop. Československo můj osud: kniha života českého demokrata 20. století. Svazek druhý. Kniha 2., Rok 1948 - Únor 1948. 1. vyd. v Melantrichu. Praha: Melantrich, 1992. s. 257-714. Memoáry / Melantrich. ISBN 80-7023-114-9. (str. 692)
Periodikum Signál dosud není dostupné v digitálních knihovnách Kramerius Národní knihovny ČR. Ve fyzickém dokumentu je ovšem možné dohledat Vámi požadovaný článek v ročníku 1967, č. 15 (13. 4.), s. [6].
Jedná se o 13. díl tohoto článkového seriálu "Trojský kůň". Název článku již odpovídá Vámi zadaným údajům: V. Kahan, V. Kašpar  "Klíč přichází z Cařihradu".
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.10.2017 11:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu