Hledám časopis Mladá demokracie
Text dotazu
Dobrý den,
chci se zeptat, zda je někde k dispozici časopis Mladá demokracie, vycházet měl na konci roku 1989 a během roku 1990 jako samizdat. Jedná se o předchůdce Týdeníku Politika. V katalogu Národní knihovny jsem ho nenašla, nezná ho ani google. Je nějaká šance se k němu dostat?
Šéfredaktorem by měl být Josef Tomáš.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny.
Prohledávali jsme Souborný katalog ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/skc) a pro jistotu také lístkový katalog NK ČR (https://retris.nkp.cz/), v něm jsme ale žádný záznam nenalezli. Domníváme se, že by se mohlo jednat o následující titul – připojujeme odkaz na záznam v Souborném katalogu:
-Mladá demokracie: polední list mládeže. Praha: Křesťanská a demokratická unie, 1990-1991.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=007865850&local_base=SKC
Dle katalogu se exempláře titulu nachází v Archivu hl. města Prahy. Pro možnost přístupu k exemplářům se informujte přímo v Archivu.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.03.2023 17:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu