Hitler barva očí.
Text dotazu
Jakou barvu očí měl Adolf Hitler.
Odpověď
Dobrý den,
všechny tituly, které zmiňují vzhled Adolfa Hitlera, popisují barvu jeho očí jako modrou. Pro příklad uvádíme citace z dvou knih a webový článek obsahující další citace a údajně pravou barevnou fotku Adolfa Hitlera.
"People found his blue, penetrating eyes his most expressive and arresting feature. "
VICTOR, George. Hitler: the pathology of evil.
"Hitler fascinated people with his “deep blue,” always slightly protruding, almost “radiant” eyes. . . ."
"Hitler had fascinating “deep blue,” “radiant eyes,” which he had so much “under control” that, when he wished, he knew how to make gocross-eyed."
"These, then, were the kind of people who were fascinated by Hitlerand succumbed to the aura of the blue eyes. "
VOEGELIN, Eric, Ellis SANDOZ, Gilbert WEISS a William PETROPULOS. The collected works of Eric Voegelin.
http://rarehistoricalphotos.com/rare-color-photo-adolf-hitler-shows-true-eye-color-date-unknown/
Použité zdroje
VOEGELIN, Eric, Ellis SANDOZ, Gilbert WEISS a William PETROPULOS. The collected works of Eric Voegelin. Baton Rouge: Louisiana State University Press, 2007, v. 1-28, 30-34. ISBN 082621545933.
VICTOR, George. Hitler: the pathology of evil. First paperback ed. Washington, D.C: Brassey's, 2000. ISBN 9781574882285.
http://rarehistoricalphotos.com/[…]/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Akademie věd České republiky
Datum zadání dotazu
16.06.2015 19:12
A.H. píše:
Středa 09.05.2018 00:34
Oči měl šedomodré.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu