Hitchcock
Text dotazu
Dobrý den,
můj dotaz se týká filmů Alfreda Hitchcocka, zajímalo by mě v čem byl jeho přístup tak inovativní a chtěla bych zjistit něco i o jeho údajné posedlosti blondýnkami. Kde se o tom dají zjistit informace? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, o Alfredovi Hitchcockovi bylo napsáno velké množství knih a článků, je obsažen jako samostatné heslo v mnoha encyklopediích o filmu. I elektronická encyklopedie Wikipedie má samostatné heslo životopisné a samostatné heslo o filmech A. Hitchcocka, viz
http://en.wikipedia.org/wiki/Hitchcock_(film) a http://cs.wikipedia.org/wiki/Alfred_Hitchcock .
Doporučujeme např.:
Kronika filmu. Praha: Fortuna Print, 1995.
Alfred Hitchcock a jeho filmy / Robin Wood ; [z anglickeho originalu ... prelozil Petr Kurka]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Orpheus, 2003. -- 224 s. : il., portrety ; 21 cm
Hitchcock / George Perry. -- 1st publ.. -- London : Macmillan, 1975. -- 126 s. : il. ; 26 cm
Lide, kteri tvorili historii / [z anglickeho originalu ... prelozil Jan Machula]. -- 1. vyd.. -- Cestlice : Rebo, 2010. -- 224 s. : il. (nektere barev.), portrety, faksim. ; 26 cm
Rozhovory Hitchcock - Truffaut / Alfred Hitchcock, Francois Truffaut ; z franc. prel. Ljubomir Oliva ; obalka a graf. uprava Vaclav Jedlicka. -- Praha : Cs. filmovy ustav, 1987. -- 211 s. : il. ; 23 cm
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.11.2013 09:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu