Historie zdravotních pojišťoven v Čechách
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda existuje
nějaká literatura k tomuto tématu? Zejména mě zajímá období první republiky
a období po r. 1948 - jaké byly v této oblasti změny? Děkuju!
Odpověď
Dobrý den,
k tématu historie zdravotních pojišťoven po roce 1918 a r. 1948 byste se mohla dočíst v těchto publikacích:
* SLABIHOUDEK, František. Sociální pojištění a lékař. V Praze : Ústř. svaz nemocenských pojišťoven, 1927. 74 s.
* PROCHÁZKA, František. Sociální pojišťování a jeho význam zdravotní. Praha
: Topič, 1920. 100 s.
* PROCHÁZKA, František. Sociální lékařství. Praha : Mladá generace lékařů,
[1925]-. --    sv.
* SCHELLE, Karel; HRADEC, Milan. Historie právní úpravy pojišťovnictví. Vyd.
1.. Praha : Eurolex Bohemia, 2006. 122 s. ISBN 80-86861-52-X.
* MARVAN, Miroslav; CHALUPECKÝ, Josef. Historie českého pojišťovnictví v dokumentech. 1. vyd.. Praha : Hermes, 1995. 116 s. ISBN 80-901867-1-8
* MARVAN, Miroslav; CHALUPECKÝ, Josef. Dějiny pojišťovnictví v Československu. 2. díl (1918-1945). 1. vyd.. Bratislava : Alfa Konti, c1993.
426 s. ISBN 80-88739-01-2
* MARVAN, Miroslav; CHALUPECKÝ, Josef. Dějiny pojišťovnictví v Československu. 3. díl, Dějiny pojišťovnictví v Československu (1945-1992).
1. vyd.. Praha : Česká pojišťovna, 1997. 445 s. ISBN 80-238-8592-8.
* SINKULOVÁ, Ludmila. Lékaři, stát a zdraví lidu : Z historie zdravotní služby v českých zemích. 1. vyd.. Praha : SZdN, 1959. 360 s.
- knihu si v NK ČR můžete objednat prostřednictvím naskenovaného katalogu KATIF (http://katif.nkp.cz) , Generální katalog II/ SEVER-SLOVENSKO/ SINE-SIP/ záložka č. 648.
Všechny knihy jsou dostupné v NK ČR, objednat si je můžete přes online katalog NKC http://sigma.nkp.cz/F/ , máte-li zájem o zjištění dostupnosti v jiných českých knihovnách, využijte Souborný katalog SKC na téže webové adrese. Použitá hesla pro vyhledání dalších knih: zdravotní pojištění, zdravotní pojišťovna/y, pojištění, zdravotnictví, atd. Vyhledané záznamy můžete dále upravovat pomocí funkcí "filtrovat, zpřesnit".
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2008 14:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu