Historie volebního práva žen
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na literaturu ohledně volebního práva žen v USA, Velké Británii, Norska, Nového Zélandu a Austrálie. Je celkem jedno jestli kniha bude v angličtině, jde především o to, aby literatura byla kvalitní. Čím detailnější kniha, tím lepší.
Děkuji moc
Odpověď
Dobrý den,
záznamy o literatuře na téma volební právo je v Národní knihovně možné vyhledat na adrese http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, báze NKC zadáním klíčových slov do vyhledávacího formuláře.
Uvádíme několik příkladů takto vyhledané literatury :
[Č.záznamu: 002657757]
Election law and democratic theory [elektronický zdroj] / David Schultz.. -- Burlington, Vermont : Ashgate, 2014. -- 1 online zdroj (295 pages).
[Č.záznamu: 000968077]
Jak se dělá prezident / Miloš Krejčí. -- [Praha] : Otakar II., c2000. -- 201 s. ; 21 cm
[Č.záznamu: 001686196]
Ústavní systémy evropských států : (srovnávací studie) a Digitalizovaný dokument  / Vladimír Klokočka. -- 2., aktualiz. a dopl. vyd.. -- Praha : Linde, 2006. -- 423 s. ; 21 cm
[Č.záznamu: 002727863]
Zmiešané volebné systémy v praxi : analýza ich fungovania v Litve a na Novom Zélande / Miroslav Nemčok. -- 1. vydání. -- Brno : Centrum pro studium demokracie a kultury : Masarykova univerzita, 2015. -- 145 stran : ilustrace ; 20 cm
[Č.záznamu: 001850028]
Analýza reformy politického systému Nového Zélandu v kontexte teórie demokracie A. Lijpharta / Tatiana Červená. -- V Tribunu EU vyd. 1.. -- Bratislava [i.e. Brno] : Tribun EU, 2008. -- 124 s. : il. ; 25 cm
[Č.záznamu: 002580843]
Democracy and the vote in British politics, 1848-1867 [elektronický zdroj] : the making of the second Reform Act / Robert Saunders.. -- Farnham, Surrey, England ; Burlington, Vt. : Ashgate, c2011. -- vii, 302 p.
[Č.záznamu: 002125059]
Dějiny moderní Británie : od roku 1714 po dnešek / Ellis Wasson ; [přeložil Tomáš Znamenáček]. -- 1. vyd.. -- Praha : Grada, 2010. -- 429 s. : il., mapy, portréty, faksim., geneal. tabulky ; 25 cm
[Č.záznamu: 001743180]
Australian parliamentary handbook [elektronický zdroj]. -- Canberra : Australian Government Pub. Service., 1973-1976
[Č.záznamu: 001781457]
Commonwealth : politické systémy / Marek Ženíšek, David Šanc a kol.. -- Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2007. -- 276 s. ; 21 cm
[Č.záznamu: 001835177]
Commonwealth : z perspektivy politické vědy / David Šanc, Marek Ženíšek a kolektiv. -- Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2008. -- 219 s. ; 21 cm, Digitalizovaný dokument
[Č.záznamu: 002553716]
Commonwealth [elektronický zdroj] / Michael Hardt, Antonio Negri.. -- Cambridge, Mass. : Belknap Press of Harvard University Press, 2009. -- xiv, 434 p.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2016 08:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu