Historie stříbrského rudního revíru
Text dotazu
Hornická historie stříbrského rudního revíru 1183 - 1975 (listiny, dokumenty, mapy, fotografie).
Odpověď
Dobrý den,
váš dotaz je příliš specifický a vyžaduje spíše rešeršních služeb. Níže tedy uvádím pouze
orientační přehled nahledaných dokumentů či zdrojů (katalogů, digitálních knihoven),
které by mohly obsahovat téma, jež požadujete.
Zdroj: Národní technická knihovna
Kniha o stříbrském hornictví / Karel Neuberger, Jaroslav Jiskra.. -- [Stříbro : Hornicko-historický spolek Stříbro, 2006?]..
-- 184 s. : il. (převážně barev.), portréty, faksim.
Zdroj: Souborný katalog ČR (www.caslin.cz), zde také naleznete přehled knihoven, které danou publikaci
vlastní. Dotazy, které jsem zadávala do katalogu: rudné hornictví; Stříbro + do dalšího pole: těžba; rudní ložiska
+ těžba;
Pokud pro Vás není ani jedna z níže uvedených knihoven dostupná, obraťte se na svou nejbližší knihovnu,
která Vám zprostředkuje zapůjčení titulu přes meziknihovní výpůjční službu.
Neuberger, Karel, 1961-
Královské horní město Stříbro : Argentaria - "Mies" / [Karel Neuberger]. -- Vyd. 1.. -- Stříbro : Hornicko-historický spolek Stříbro, 2009. -- 136 s. : il., portréty, faksim. ; 16 x 22 cm
ISBN 978-80-254-3831-2 (váz.)
Kniha o stříbrském hornictví / Karel Neuberger, Jaroslav Jiskra. -- [Stříbro : Hornicko-historický spolek Stříbro, 2006?]. -- 184 s. : il. (převážně barev.), portréty, faksim. ; 31 cm
ISBN 80-239-6856-4 (váz.)
Rudné hornictví v Čechách,na Moravě a ve Slezsku : obrazy z dějin těžby a zpracování / Jiří Majer. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 2004. -- 250 s.
ISBN 80-7277-222-8 : 290.00
Minerály stříbrských rudních žil / autor Zbyněk Navrátil. -- Vyd. 1.. -- Stříbro : Hornicko-historický spolek, 2009. -- 170 s. : barev. il., mapy, faksim. ; 31 cm
ISBN 978-80-254-4561-7 (váz.)
Zdroj: Kramerius (http://kramerius.nkp.cz/kramerius/Welcome.do)
Digitální knihovna Kramerius NK ČR, která obsahuje více než 7 milionů naskenovaných stran plných textů periodik a monografií.
Zdroj: Google Scholar (viz http://scholar.google.com/schhp?hl=en&as_sdt=2000)
Zdroj: Volný internet
http://hornickyspolekstribro.cz/
http://www.zdarbuh.cz/dejiny-hornictvi/historie/pocatky-dolovani-ve-stribrskem-rudnim-reviru-i-cast/
http://www.mining.cz/TEXTY/Stribro/Stribro.htm
http://www.hornictvi.info/histhor/lokality/stribro/STRIBRO.htm
Zdroj: Ústřední knihovna Vysoké školy báňské - Technická univerzita Ostrava
(viz http://tinlib.vsb.cz/cgi-bin/k6?ST=00&SID=00170731B1&L=00&PZ=20&QUERY_FORM=1&KDE=016&RET=&CO=016&KDE1=888&RET1=&)
dotazy: rudní ložiska, dále výše uvedené
Zdroj: Katalog Národní knihovny ČR (viz http://aleph.nkp.cz/F/)
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
30.12.2010 09:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu