Historie školství města Plzeň
Text dotazu
Chtěla bych se zeptat, kde bych našla dokumenty o Historii školství města Plzeň. Děkuji
Odpověď
v příloze Vám zasíláme výběrově 3 záznamy knih a 3 záznamy statí z našeho fondu k Vašemu tématu. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi rozsáhlé téma, doporučujeme zažádat o řešerši, kde by pak bylo vymezeno časové období, typ škol apod. Žádost naleznete na našich webových stránkách pod nabídkou rešeršních služeb
http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/bibliograficke-sluzby/resersni-sluzby-ve-specialni-studovne/.
Knihy
HYNA, Alfred.   Vysoké školství technické v Plzni (1949-1989). V Plzni : Západočeská univerzita, 1994. 120 s. – sig. 31B9933
KOŠÁK, František. Ze školy farní - ke škole hlavní.  Plzeň : Tiskový spolek pro západní Čechy, 1921. 56 s. –  sig. 391A19176
Plzeň : univerzitní město.  Autoři textu Tomáš Jílek a Alfred Hyna. V Plzni : Západočeská univerzita, 2001. [20] s. –  sig. 392A32016
TAŠLER, Bohdan. Rozhled po českém školství plzeňském zvláště národním : ku 25. výročí nové úpravy českých národních škol plzeňských. Plzeň : Místní školní rada, 1907. 15 s. – sig. 20A1011
Stati
Dovršení zakladatelské epochy plzeňského školství. In ČEPELÁK, Václav (ed.).  Dějiny Plzně. 2, Od roku 1788 do roku 1918. 1. vyd.  Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1967, s. 204-207. – sig. 157446-2
Plzeňské školství v období první republiky. In BRICHTA, Vladimír. Dějiny Plzně. Sv. 3, Od roku 1918 do roku 1948. 1. vyd. Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1982, s. 148-169. – sig. 157446-3
UCHYTILOVÁ, Ludmila. Plzeňské školství v meziválečném období.  In Teorie a dějiny vědy a techniky: sborník příspěvků z III. doktorandské konference. Plzeň : Západočeská univerzita, 2006, s. 170-184. ISBN 80-7043-526-7. – sig. 31B10370/2006
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
26.09.2008 10:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu