-
To se mi líbí
-
Doporučit
Prosím o informace týkající se historie Pařížského dortu - kdo je autorem jeho receptury, v jaké zemi vznikla, od kdy se dělá - kdy a kým a kde byl připraven poprvé, jaký prodělal vývoj - zajímá mne vše o vzniku a historii Pařížského dortu až do současnosti. Děkuji
Vážená paní,
dívala jsem se na internet, ale opravdu jsou tam jenom recepty na Pařížský dort, ale žádná historie vzniku Pařížského dortu, čili Vám asi nezbude nic jiného, než si zalistovat v kuchařských, resp. cukrářských příručkách (nenašla jsem žádnou knihu, ani článek, který by pojednával přímo o Pařížském dortu). - Posílám Vám výběrový soupis cukrářských knih ze Souborného katalogu Národní knihovny v Praze (do kterého je zařazeno více knihoven z celé České republiky, naše knihovna má siglu BOA001):
___________________________________
Zaznamy vyhledane v databazich NK CR
Datum: 28/02/2011
____________________________________
Hlavni zahlavi Lesakova, Stanislava
Nazev Sladke carovani, aneb, Cukrarska vyroba doma / Stanislava Lesakova
Vydani Vyd. 1.
Nakl. udaje Velke Bilovice : TeMi CZ, 2009
Popis (rozsah) 88 s., [16] s. barev. obr. pril. : il. ; 21 cm
Ve fondu ABA001
Ve fondu BOA001 -- sign. 2-1228.675
Ve fondu BOG505
Ve fondu HBG001
Ve fondu KAG505
Ve fondu KLG001 -- sign. J 268132
Ve fondu KTG001
Ve fondu OSA001 -- sign. G 320.171
Ve fondu PAG001 -- sign. SK
Ve fondu PRG001
Ve fondu PVG001
Ve fondu TAG001
Ve fondu TPG001
Cislo nar.bibl. cnb001860144
ISBN 978-80-87156-19-3 (broz.)
Edice Co a jak ; 2
Varianta nazvu Obalkovy a hrbetni nazev: Sladke carovani
Poznamka Obsahuje rejstrik
Predmet. heslo dorty
Predmet. heslo moucniky
Predmet. heslo dezerty
Forma a zanr prirucky
Forma a zanr kucharske recepty
MDT 641.85
MDT (035)
MDT (083.12)
CNB cnb001860144
System. cislo 003662820
____________________________________
Hlavni zahlavi Stejskalova, Jaroslava
Nazev Receptury pro cukrarskou vyrobu : Listove, palene a slehackove vyrobky / Jaroslava Stejskalova, Frantisek Kadlec, Ivana Novakova
Vydani 1. vyd.
Nakl. udaje Praha : Idea servis, 1995
Popis (rozsah) 78 s. : fotogr. pril.
Ve fondu PNA001 -- sign. 392A21946
ISBN 80-901462-9-5
Dalsi puvodce Kadlec, Frantisek
Dalsi puvodce Novakova, Ivana
Klicova slova jidla * cukrarstvi * listove vyrobky * slehackove vyrobky * palene vyrobky * zakusky * dorty * rezy
Predmet. heslo Cukrarstvi - vyrobky listove, palene a slehackove - receptury
MDT 664.6/.7
System. cislo 002199904
____________________________________
Hlavni zahlavi Street, C.A.
Nazev Flour confectionery manufacture / C.A. Street
Nakl. udaje Glasgow : Blackie Academic, 1991
Popis (rozsah) xx, 234 s. : il
Ve fondu ABA009
ISBN 0-216-93145-2
Predmet. heslo cukrarske vyrobky
Predmet. heslo kucharske predpisy
Predmet. heslo potravinarska technologie
Predmet. heslo dorty
Predmet. heslo jakost
Predmet. heslo pecivo
Predmet. heslo prisady
Predmet. heslo suroviny
MDT 641
System. cislo 004467208
____________________________________
Nazev Technologija i technika mechanizirovannogo proizvodstva tortov i piroznych
Vydani 1. vyd.
Nakl. udaje Moskva : Piscevaja promyslennost', 1975
Popis (rozsah) 252 s. : il.
Ve fondu ABA009
Poznamka Obsahuje bibliografii
Predmet. heslo dorty
Predmet. heslo cukrarske vyrobky
Predmet. heslo pecivo
Predmet. heslo technologie
Predmet. heslo technika
MDT 663.916
System. cislo 004614378
____________________________________
Hlavni zahlavi Zittlau, Gerhard
Nazev Kleines Konditoreibuch : Rezepte, Anleitungen und Hinweise fur die Feinbackerei und Konditorei / Gerhard Zittlau
Vydani 6., uberarb. und erweit. Aufl.
Nakl. udaje Leipzig : Fachbuchverlag, 1958
Popis (rozsah) 100 s. : il.
Ve fondu ABA009
Poznamka Obsahuje rejstrik
Predmet. heslo kucharske predpisy
Predmet. heslo pecivo cukrarske
Predmet. heslo cukrarske vyrobky
Predmet. heslo dorty
Predmet. heslo dezerty
MDT 663.916
MDT 641.85
System. cislo 004272614
____________________________________
Hlavni zahlavi Heising, Hermann
Nazev Das Konditorbuch / Hermann Heising, Erich Reinke
Nakl. udaje Gutersloh : C. Bertelsmann, 1955
Popis (rozsah) 528 s. : il.
Ve fondu ABA009
Dalsi puvodce Reinke, Erich
Poznamka Obsahuje bibliografii a rejstrik
Predmet. heslo cukrovinky
Predmet. heslo cukrarske vyrobky
Predmet. heslo moucniky
Predmet. heslo dorty
Predmet. heslo kucharske predpisy
Predmet. heslo cukrarska vyroba
MDT 641
System. cislo 004187657
____________________________________
Hlavni zahlavi Bennion, Edmund B.
Nazev Cake Making / by Edmund B. Bennion and James Stewart
Nakl. udaje London : Hill Limited, 1952
Popis (rozsah) 256 s. : il.
Ve fondu ABA009
Dalsi puvodce Stewart, James
Poznamka Obsahuje rejstrik
Predmet. heslo cukrovinky
Predmet. heslo pecivo cukrarske
Predmet. heslo dorty
Predmet. heslo cukrarska vyroba
MDT 664.143
System. cislo 004187488
____________________________________
Hlavni zahlavi Weber, J. M. Erich
Nazev Webers bildlicher Fachunterricht zu Hochstleistungen in moderner Konditorei : eine Hochschule fur den Konditor / herausgegeben von J.M. Erich Weber
Nakl. udaje Radebeul-Dresden : J.M.E. Weber, 1936
Popis (rozsah) 522, [6] s. : il.
Ve fondu PNA001 -- sign. 8C609
Poznamka S predmluvou autora
Poznamka S vice nez 1000 vyobrazenimi
Poznamka Obsahuje rejstrik
Klicova slova dorty * moucniky * cukrarske vyrobky * cukrarstvi * cukrovinky
MDT 663.916
MDT 641.85
MDT (075)
System. cislo 003062739
____________________________________
Nazev Praktische Konditorei-Kunst "Pra-Ko-Ku" : das grosse Konditoren-Fachwerk der Welt / herausgegeben von M. Erich Weber
Nakl. udaje Dresden : Internationaler Fachverlag J.M. Erich Weber, [1921]
Popis (rozsah) cca 250 s. : il. + 1 slozeny l.
Ve fondu CBA001
ISBN (Vaz.)
Dalsi puvodce Weber, Johannes Martin Erich
Predmet. heslo cukrarstvi
Predmet. heslo dorty
Predmet. heslo zdobeni cukrarskych vyrobku
Forma a zanr prehledy
Forma a zanr obrazove publikace
Forma a zanr vicejazycna vydani
MDT 663.916.5
MDT 641.85
MDT 663.916
MDT (0.027)=030
MDT (084.11)
MDT (048.8)
System. cislo 004636602
____________________________________
Hlavni zahlavi Krackhart, Carl
Nazev Neues illustriertes Conditoreibuch : ein praktisches Lehr- und Handbuch fur Conditoren, Feinbacker, Lebkuchner, Patissiers, Koche, Hoteliers, Cafetiers, Chokolade- und Likorfabrikanten, sowie fur jede Hausfrau / von Carl Krackhart; vollstandig neubearbeitet von Max Bernhard
Nakl. udaje Nordhausen : Killinger, 1908
Popis (rozsah) xxii, 231 s., 88 Tafel, il.
Ve fondu ABA009
Predmet. heslo dorty
Predmet. heslo cukrovinky
Predmet. heslo cukrarske vyrobky
Predmet. heslo marmelady
Predmet. heslo kompoty
Predmet. heslo likery
Predmet. heslo kucharske predpisy
MDT 664.68
System. cislo 004467835
____________________________________
Hlavni zahlavi Blaha, Ludvik
Nazev Cukrarska vyroba I : pro 1. rocnik ucebniho oboru Cukrar, Cukrarka / Ludvik Blaha, Frantisek Kadlec, Zdenek Plhon
Vydani 2., nezm. vyd.
Nakl. udaje Praha : Informatorium, 1997, c1994
Popis (rozsah) 125 s. : il. ; 21 cm
Ve fondu ABA001 -- prezencne
Ve fondu OLA001 -- sign. 786.909
Cislo nar.bibl. cnb000292367
ISBN 80-86073-20-3 (broz.)
Dalsi puvodce Plhon, Zdenek
Dalsi puvodce Kadlec, Frantisek, 1943-
Predmet. heslo cukrarstvi
Forma a zanr ucebnice strednich skol
MDT 664.6/.7
CNB cnb000292367
System. cislo 000947831
____________________________________
Nazev Cukrarske vyrobky : [Katalog]
Vydani 1. vyd.
Nakl. udaje Praha : SNTL, 1984
Popis (rozsah) 442 s. : barev. fot. ; 28 cm
Ve fondu ABA001 -- prezencne
Ve fondu PNA001 -- sign. 32A1520
Cislo nar.bibl. cnb000026472
ISBN (Vaz.)
Dalsi korporace Vyzkumny ustav mlynskeho a pekarenskeho prumyslu
Poznamka Navazuje na publ. Cukrarske polotovary
Poznamka Neprodejne
Poznamka Vydavatel: Vyzkum. ustav mlynskeho a pekarenskeho prumyslu
MDT 641/642
CNB cnb000026472
System. cislo 000863526
____________________________________
Hlavni zahlavi Kratochvilova, Zdenka
Nazev Pekarske a cukrarske vyrobky zmrzliny : Zboziznalecka prirucka / [Autori:] Zdenka Kratochvilova, Frantisek Zvolsky
Vydani 2. vyd.
Nakl. udaje Praha : Merkur, 1975 (Ostrava : MTZ 21)
Popis (rozsah) 46, [1] s. ; 8
Ve fondu ABA001 -- prezencne
Cislo nar.bibl. cnb000466374
Dalsi puvodce Zvolsky, Frantisek
Poznamka Prehl. lit.
Poznamka S tb. v textu
Poznamka Obalka: Pavel Hrach
Poznamka 8000 vyt.
Predmet. heslo Zboziznalstvi - prirucky
Predmet. heslo Zmrzlina - prirucky
Predmet. heslo Vyrobky pekarske - prirucky
Predmet. heslo Vyrobky cukrarske - prirucky
MDT 620.2:664.6(024)
CNB cnb000466374
System. cislo 000474126
____________________________________
Hlavni zahlavi Hlavsa, Bohumil, 1891-1957
Nazev Ceske cukrarstvi : odborna receptni ilustrovana kniha pro cukrare a vyrobce cukrovinek. [I. svazek] / Bohumil Hlavsa
Vydani 2. doplnene vydani
Nakl. udaje Praha : B. Hlavsa, [1942] (Eduard Dobrovolny)
Popis (rozsah) 64-42-50 s. : [15] obr. pril. ; 8
Ve fondu ABA001 -- prezencne
Ve fondu CBA001
Cislo nar.bibl. cnb000758174
ISBN (Broz.)
Poznamka Vychazelo jako priloha cas. "Cukrarske listy" v Praze
CNB cnb000758174
System. cislo 000634827
vse
--
Moravská zemská knihovna v Brně
01.03.2011 11:23