Historie obcí Domoraz, Kejnice
Text dotazu
Zajímám se o historii obcí Domoraz a Kejnice v jihozápadních Čechách. Bylo by možné něco bližšího získat ve vaší knihovně. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
informace o historii obcí lze čerpat z:
PROFOUS, Antonín. Místní jména v Čechách: jejich vznik, původní význam a změny. Díl II, CH-L. Praha: Česká akademia věd a umění, 1947. 726 s
heslo Domoraz, s. 385
signatura SVK PK: IIIB944/1
PROFOUS, Antonín. Místní jména v Čechách: jejich vznik, původní význam a změny. Díl II, CH-L. Praha: Česká akademia věd a umění, 1949. 705 s.
heslo: Kejnice, s. 219-220
signatura SVK PK: IIIB944/2
SEDLÁČEK, August. Místopisný slovník historický království Českého. Praha: Bursík a Kohout, [1909]. 1043 s.
heslo: Domoraz, s. 155
heslo: Kejnice, Kanice, s. 398
signatura SVK PK: 8D657
Zeměpisný lexikon ČR. Obce a sídla A-M: Stav k polovině 80. let. Praha: Academia, 1991. 603 s. ISBN 80-200-0316-9.
heslo: Domoraz, s. 218
heslo: Kejnice, s. 405
signatura SVK PK: 31A45833-1
DAVID, Petr a SOUKUP, Vladimír. Velká turistická encyklopedie. Plzeňský kraj. Praha: Knižní klub, 2011. 416 s. ISBN 978-80-242-1941-7.
heslo: Domoraz, s. 66
heslo: Kewjnice, s. 133
signatura SVK PK: 32A15262
Dále Vám můžeme doporučit digitalizovanou Pamětní knihu obce Domorazy, která je vystavena na webovém portálu Státního oblastního archivu v Plzni: viz https://www.portafontium.eu/iipimage/30460891/soap-kt_00753_obec-domoraz-1935-1950_0030.
Nebo Kroniku obce Kejnice, viz. https://www.portafontium.eu/chronicle/soap-kt/01699-obec-kejnice-1996-2000
Také máte možnost zažádat o zpracování rešerše, kde by byly upřesněny požadavky k jejímu zpracování – časové období, termín zpracování, předpokládaný počet záznamů, podrobnější rozvedení tématu (historie či současnost apod.). Žádost naleznete na našich webových stránkách pod nabídkou rešeršních služeb: https://svkpk.cz/pro-verejnost/prezencni-sluzby/specialni-studovna/
Použité zdroje
katalogy a regionální informační zdroje SVK PK, souborný katalog ČR
webový portál Porta fontium
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
10.01.2022 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu