Historie obce Velká Skrovnice a místního rychtářství
Text dotazu
Historie obce Velká Skrovnice a místního rychtářství
Dobrý den, existuje prosím nějaká detailní historie obce Velká Skrovnice a místního rychtářství. Zajímají mě zejména rychtáři se jménem "PLOCEK". Děkuji velmi za případnou ochotu.
Odpověď
Dobrý den,
v našem fondu máme k historii Velké Skrovnice tyto publikace:
HARAPÁTOVÁ, Anna a MUSIL, František. Velká Skrovnice: její historie a současnost. Vyd. 1. Dolní Lipka: A. Juránek, 1996. 33 s., [10] s. barev il. ISBN 80-902263-0-2.
MALÁTEK, František. Pod Převrátí: z vyprávění lidu ve Velké a Malé Skrovnici. Vydání první. Ústí nad Orlicí: Flétna, [2016], ©2016. 197 stran. ISBN 978-80-88068-10-5.
MALÁTEK, František. Osmnáctá chasa: z vyprávění lidu ve Velké a Malé Skrovnici. Vydání první. Říčky: Flétna, [2017], ©2017. 175 stran. ISBN 978-80-88068-18-1.
Stejný výsledek nabízí i Souborný katalog ČR.
Při zběžném prohlédnutí se ale publikace více rychtářům nevěnují, pouze občas zmiňují.
Asi by více bylo možné najít v kronikách Velké Skrovnice, které jsou uloženy v archivu v Zámrsku.
Na internetu jsem našla ještě toto:
Nebesky family genealogy:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:j6volt-IW_sJ:genealogy.nebesky.com/pdf.php%3Fpage%3Dplace%26id%3D260&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
Soupis poddaných podle víry:
https://www.nacr.cz/wp-content/uploads/2019/02/Hradecko-Bydzovsko_cele_H_zamceno.pdf
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Ústí nad Orlicí
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
30.01.2023 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu