historie nápojů
Text dotazu
Dobrý den potřeboval bych zjistit stručnou historii
nápojů jak alkolických tak nealkoholických.
Odpověď
Dobrý den,
stručnou historii jednotlivých nápojů nabízí kniha:
* POLÁČEK, Jiří. Nápojová kultura : distanční studijní opora. 1. vyd.
Karviná : Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v
Karviné, 2010. ISBN 978-80-7248-626-7.
Další doporučená literatura:
* PEHLE, Tobias. Lexikon aperitivů & digestivů : chuť, použití, recepty. 1. vyd. Čestlice : Rebo, 2006. ISBN 80-7234-570-2.
* ANGEROVÁ, Jindřiška. ABC o nápojích. 1. vyd. Praha : Merkur, 1986.
* GASNIER, Vincent. Nápoje. V Praze : Slovart, 2006. ISBN 80-7209-839-X.
Některým druhům nápojů se věnují samostatné publikace:
Např.:
* NOVÁK VEČERNÍČEK, Jaroslav. Dějiny piva : od zrození až po konec středověku. 1. vyd. Brno : Computer Press, c2009. ISBN 978-80-251-2019-4.
* THOMOVÁ, Soňa. Příběh čaje. 1. vyd. Praha : Argo, 2002. ISBN 80-7203-447-2.
* COULOMBE, Charles A. Rum : výpravný příběh nápoje, který dobyl svět. 1. vyd. Praha : BB art, 2006. ISBN 80-7341-766-9.
* BAKER, Phil. Absint. 1. vyd. Praha : Volvox Globator, 2005. ISBN 80-7207-577-2.
* DUPAL, Libor. Kniha o medovině. 2. vyd. Praha : Maťa, 2004. ISBN
80-7287-077-7.
* SLADKOWSKI, Marcel. Království slivovice, aneb, Osudy palírníků ve Vizovicích. 1. vyd. Vizovice : Rudolf Jelínek, 2005. ISBN 80-239-6278-7.
* Svět whisky : [průvodce po nejlepších světových značkách]. 1. vyd. V Praze : Knižní klub, 2010.ISBN 978-80-242-2708-5.
* NORMAN, Jill. Káva. 2. české vyd., V nakl. Slovart 1. [Praha] : Slovart, c2004. ISBN 80-7209-514-5.
* KROUTVOR, Josef. Fernety : kniha pro milovníky hořkých nápojů : léta sedmdesátá a osmdesátá a také devadesátá. 1. vyd. Praha : Torst, 1998. ISBN 80-7215-052-9.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu
Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc, portálu Knihovny: https://www.knihovny.cz/ a článkové databáze ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.03.2012 13:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu