Historie nádob
Text dotazu
Pěkný den,
nemohu najít žádný dokument, který by se týkal historie nádob sloužících k
pití (džbány, číše, sklenice atd.) a nádob sloužících pro ukládání pití
(sudy atd.). Našla jsem jen kusé nesouvislé informace. Budu velice ráda za
jakýkoliv dokument (kniha, článek atd.) týkající se této historie.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
doporučujeme Vám se s tímto dotazem obrátit na Knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea v Praze: http://www.knihovna.upm.cz/, kde také můžete využít službu Ptejte se knihovny.
Pokud hledáte informační zdroje z oblasti umění, tak můžete využít Oborovou bránu Umění a architektura: http://art.jib.cz/.
Dále při hledání informací můžete využít katalogy a databáze Národní knihovny (http://sigma.nkp.cz/), především ČNB - Česká národní bibliografie a ANL - Souborný katalog ČR (http://www.caslin.cz/), nebo také Jednotnou informační bránu (http://info.jib.cz/).
Při vyhledávání informačních zdrojů můžete také využít on-line databáze, přes NK (pokud jste registrovaný čtenář) (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu
3=104.
Elektronické informační zdroje můžete využít i přes knihovnu vaší VŠ (pokud jste student), většina VŠ má vzdálená přístup k elektronickým zdrojům bez registrace na základě vyplnění čísla ISIC karty:
UK: http://pez.cuni.cz/ezdroje/,
MU: http://library.muni.cz/ezdroje/,
UP: http://ezdroje.upol.cz/ezdroje/ .
Vybrané vyhledané zdroje:
*ADRIAENSENS, Anne-Mie. Drinken en klinken. Amsterdam-Deurne : Provinciaal Museum Sterckshof - Zilvercentrum , [po r. 1994]. 31 s.
*BERANOVÁ, Magdalena. K otázce nádob na pití ve 13. a první polovině 14.
stol. Archeologické rozhledy. Roč. 48, č. 3 (1996), s. 515-519. ISSN 0323-1267.
*HAŠŠO, J. Nádoby na pitie vína v stredověku. Universita Comeniana - Historica. Zborník filozofickém fakulty Bratislava 39-40. 1989. s. 201-214.
*SCHIEDLAUSKY, G. Essen und Trunkem. München. 1956.
*STRUSS, Dieter. Trinkgläser: vom ausgehenden Mittelalter bis zur frühen Moderne . Augsburg : Battenberg , 1998., 221 s.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Děčín
Datum zadání dotazu
05.10.2010 07:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu