Historie místa
Text dotazu
Chtěla bych vědět něco o historii tohoto místa:
http://www.mapy.cz/#x=14193[…]mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=Ostrava
%20Petra%20K%C5%99i%C4%8Dky%2021@sss=1@ssp=124998565_126830465_146101157_145
540993
Co tam stálo (bylo) před 50 lety, před 100 lety, 200 lety, 500 lety.
Kdyby se to dalo dohledat...
Odpověď
Dobry den,
bohuzel, nepodarilo se nam dohledat informace tykajici se primo Vami zminene ulice.
Obecnejsi informace ohledne dejin, vyvoje, architektury Moravske Ostravy (a to zahrnujici obdobi od praveku az po dnesni dobu) naleznete v publikacich:
Vybiral, J.: Zrozeni velkomesta : Architektura v obraze Moravske Ostravy 1890-1938. Ostrava: ERA, 2003
Barcuch, A.: Kapitoly z historie Moravske Ostravy a Privozu. Ostrava: Mestsky obvod Moravska Ostrava a Privoz, 1998
Barcuch, A. a kol.: Remesla a obchod aneb Cim mohu poslouzit? Ostrava: Repronis, 2007
Navratil, B.: Ostrava. Praha - Litomysl: Paseka, 2007
Grobelny, A. a kol.: Ostravsko do roku 1848 : Kapitoly k historickemu vyvoji Slezska a Ostravska od praveku k revolucnimu roku 1848. Ostrava: Profil, 1968
Korbelarova, I. - Zacek, R.: Velka Ostrava : 75. vyroci slouceni ostravskych obci. Senov u Ostravy: Tilia, 1999
Barcuch, A.: Ostrava historicka aneb jak zili nasi predkove. Ostrava: Repronis, 2005
Korbelarova, I. - Wawreczka, H. - Wludyka, Z. - Zacek, R.: Ostrava 1880-1939. Trinec: Wart, 2000
Bakala, J. a kol.: Dejiny Ostravy. Ostrava: Sfinga, 1993
Podrobnejsi informace by Vam take zrejme mohla poskytnout Moravskoslezska vedecka knihovna v Ostrave (http://www.svkos.cz ; e-mail: poradna@svkos.cz).
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.06.2008 12:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu