Historie jména Nevyhoštěný
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, jakým způsobem mí předci přišli k tomuto příjmení (Nevyhoštěný) a v přibližně jaké době. Slyšel jsem teorii o jakési nutnosti vlastnit "vyhošťovací list" při stěhování, ale ruku do ohně bych za ni nedal. Za jakékoliv informace děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Váš dotazně je zaměřen spíše historicky a vyžaduje určité "bádání", v rámci této služby Vám můžeme pouze doporučit literaturu k témaru:
Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. [1] / Vladimír Mates. -- Vyd. 2.. -- Praha : Epocha, 2002. -- 319 s.
Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení / Vladimír Mates. II. díl, Jména na 251.-501.místě. -- Praha : Epocha, 2003. -- 381 s.
Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem. 3 / Vladimír Mates. -- 1. vyd.. -- Praha : Epocha, 2004. -- 298 s.
Naše příjmení / Dobrava Moldanová. -- Vyd. 2., upr.. -- Praha : Agentura Pankrác, 2004. -- 229 s. ; 24 cm
Případně tyto odkazy http://www.ptejteseknihovny.cz/odkazy/genealogie-vyklad-jmen-1.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
18.08.2008 06:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu