Historie daní v ČR
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké publikace mi pomohou při psaní absolvenské práce na téma historie daní v ČR. Mohli byste mi poslat seznam knih s podrobným vývojem daní? Velice by mi to pomohlo se psaním. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
podobný dotaz již služba Ptejte se knihovny zodpovídala, odpověď naleznete v archivu služby na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/historie-danove-soustavy-v-cr. Zde je uvedeno poměrně velké množství dokumentů, které se vztahují k tématu vývoje daní a daňové soustavy v České, resp. Československé republice. I z toho důvodu, že dokumenty byly již jednou vyhledané, Vám jejich přehled zde znova neuvádíme, pouze doplníme výběrově další publikace, které by Vám mohly pomoci a do předchozí odpovědi se nedostaly (služba Ptejte se knihovny nezpracovává rešerše, dodává stručný a informativní přehled relevantní literatury), viz pravidla služby na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu/#pravidla.
Záznamy všech uvedených publikací v archivu odpovědi dohledáte nejenom v online katalogu NK ČR, jak je uvedeno v odpovědi, ale také v Souborném katalogu ČR (báze SKC dostupná na adrese http://aleph.nkp.cz/F), kde naleznete také přehled knihoven, které daný dokument vlastní ve svém fondu.
Kromě publikací uvedených v archivu odpovědi Vám doporučujeme také další knihy, které můžete dohledat opět v Souborném katalogu ČR:
* Falada, David et al. Dějiny daní a poplatků. Vyd. 1. Praha: Havlíček Brain Team, 2009. 207 s. ISBN 978-80-87109-15-1.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200906/contents/nkc20091927411_1.pdf
* Bečka, Bohumil. Finanční politika státu a otázky daňové. V Praze: Nákladem Sekretariátu Čs.N.D., 1925. 13 s.
* Traub, Hugo. Občanská nauka československá. Brno: A. Píša, 1921. 247 s. Vševěd; 3, 4.
Pokud byste měla zájem také o články, opět Vám doporučujeme projít záznamy v odpovědi v archivu a pro získání nejnovějších titulů dohledat záznamy článků v bázi ANL dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/F. Pro nalezení článků stačí zadat klíčová hesla daně, daňová soustava, Česko, dějiny, historie, apod.
Kromě toho můžete využít také odkazy na další knihovny zapojené do služby Ptejte se knihovny, které by Vám svým specifickým zaměřením mohly pomoci najít další zajímavé zdroje. Odkazy opět naleznete v již zpracované odpovědi.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2013 11:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu