Historické změny ve výchově ke zdravému životnímu stylu
Text dotazu
Dobrý den, k vypracování diplomové práce hledám
informace o vývoji zdravotní osvěty po druhé světové válce v Československu
a České republice. Potřebovala bych zdroje, které informují o nabádání ke
zdravému životnímu stylu z řad zdravotníků, jak lékařů, zdravotních sester i
jiného zdravotnického personálu. Také mně zajímají významné osobnosti, které
na zdravotní osvětu po válce měli zásadní vliv.
Odpověď
Dobrý den,
publikací věnovaných zdravotní osvětě vycházelo po roce 1945 (a zvláště po roce 1948) poměrně velké množství. Zdravotnické osvětě byla věnována edice:
Zdravotnický osvětový materiál ministerstva zdravotnictví (1952), později edice: Zdravotnická osvěta, další publikace vycházely pod hlavičkou Výzkumného ústavu zdravotnické osvěty. Vybrané publikace můžete nalézt v Online katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, vyhledávací výrazy:
zdravotnický osvětový materiál ministerstva zdravotnictví, Výzkum* úst*
zdravot* osvět*, zdravot* osvět* (zaškrtnout pouze české dokumenty)).
K dalšímu vyhledávání můžete Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc, portál Knihovny: https://www.knihovny.cz/ a databáze Národní lékařské knihovny: http://www.nlk.cz/medvik
Historii zdravotnické osvěty se věnuje například publikace:
* DAŇEK, Karel. Úvod do dějin zdravotnické osvěty (v třídních společnostech): určeno zdravotníkům, lektorům a prac. zdravot. osvěty. Brno : Jihomor. kraj. ústav zdravot. osvěty, 1963.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.03.2012 10:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu