Heydrichův vůz
Text dotazu
Rád bych přesně věděl,jakou barvu měl Heydrichův mercedes v době atentátu.Miroslav Ivanov a Jiří Šulc uvádí,že byla černá,Jaroslav Čvančara a Petr Kettner tvrdí,že šedozelená.
Odpověď
Dobrý den, na základě fotografií publikovaných v knize
BURIAN, Michal et al. Atentát: operace ANTHROPOID 1941-1942. 2. uprav. vyd. Praha: AVIS, 2007, 95 s. ISBN: 978-80-7278-411-0
i na základě rekonstruovaného vzhledu vozu na výstavě Atentát (VHÚ Praha, 2002-2005) se jednoznačně přikláníme k černé barvě vozu.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
07.10.2008 15:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu