Herečka Vilma von Mayburg
Text dotazu
Dobrý deň, zaujíma ma život herečky nemého filmu Vilmy von Mayburg. Narodila sa v Skalici v Uhrorsku a mala zomrieť pri bombardovaní Berlína počas druhej svetovej vojny. Na internete som našla fotografie, ale o jej osobnom živote skoro nič. Máte, prosím, nejaké informácie o nej ? Vopred ďakujem za odpoveď.
Odpověď
Dobrý den,
dle poskytnutých informací se nám nepodařilo dohledat žádné bližší informace o životě herečky, než které uvádíte ve svém dotazu.
Pouze krátké zmínky např. o její filmografii, a také zajímavost, že několikrát za svůj život navštívila lázně v Karlových Varech (je uvedena v seznamech hostů z let 6.8.1899 a 12.6.1924).
Dále také Berlínská ústřední a státní knihovna vlastní jistou korespondenci, kterou herečka sama napsala (Brief von Vilma von Mayburg an Hermann - https://kalliope-verbund.info/DE-611-HS-1653033)
V případě, že zemřela při bombardování Berlína (a zároveň i v knize návštěv v lázních je uvedeno, že žila v Berlíně), pak by tato knihovna mohla vlastnit více k hereččině životopisu, případně Vás odkázat na jinou knihovnu anebo archiv, který by Vám pomohl s dalším pátráním (https://www.zlb.de/ueber-uns/).
Také by v místě jejího narození mohla být zachována kronika, kterou si obce často vedou a zachovávají (případně prozkoumat městu nejbližší archiv).
Použité zdroje
• Liste der angekommenen Kur- und Badegäste in der königl. Stadt Kaiser-Karlsbad im Jahre. Karlsbad: F.J. Franieck, 6.8.1899, 1899(399). ISSN 1802-5366.
• Liste der angekommenen Kur- und Badegäste in der königl. Stadt Kaiser-Karlsbad im Jahre. Karlsbad: F.J. Franieck, 7.6.1924, 1924(30). ISSN 1802-5366.
https://kalliope-verbund.in[…]rBestand&lastparam=true
http://www.kinotv.com/page/bio.php?namecode=120824
https://www.zlb.de/ueber-uns/
https://earlycinema.dch.phil-fak.uni-koeln.de/
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.08.2023 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu