Heinrich Wertheim, životopis
Text dotazu
Prosím, zda je nějaký životopis německého malíře H. Wertheima.
Odpověď
Dobrý den, doplňujeme údaje o malíři Heinrichu Wertheimovi. Narodil se buď v roce 1870 nebo 29. 9. 1875 ve Vídni, zemřel 8. 5. 1945. Informace o něm by měly být v publikaci:
H. Fuchs, Die Österreichische Maler des 19. Jahrhundrets, Wien 1972-1979 (sv. IV, a Ergänzungsband II).
Dále doporučujeme se s podobnými dotazy v rámci naší služby obracet na knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea, která je přece jen specializovaná.
Zmíněnou Fuchsovu knihu má právě knihovna UPM (www.upm.cz).
Informaci jsme zjistili v reprezentativním:
Saur allgemeines Künstlerlexikon. Bio-bibliographischer Index A-Z. -- München : Saur, 1999- . -- 10 sv. ; 25 cm
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.03.2008 11:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu