-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
zajímala by mě sekundární literatura k Heideggerově knize - Bytí a čas, která by dílo nějak přibližovala, vysvětlovala, popř. komentovala.
Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den,
o odpověď na Vaši otázku jsem požádala kolegyni, vedoucí Knihovny Ústavu filosofie a religionistiky FF UK. Kromě uvedené literatury Vám nabízí i návštěvu knihovny, kde mají ještě mnohem obsáhlejší sekundární literaturu k Heideggerovi.
ČESKY:
DASTUR, Françoise. Čas a druhý u Husserla a Heideggera. Praha 1992. Přel. K. Thein a M. Sedláčková.
MICHÁLEK, J. Být místem Bytí. Praha: Karolinum 2017.
LEVINAS, Emmanuel. Martin Heidegger a ontologie. Přel. J. Bierhanzl. In: Objevování existence s Husserlem a Heideggerem. Praha 2014. Str. 67-103.
PATOČKA, Jan. Úvod do fenomenologické filosofie. XIII. – XXIII. Praha: OIKOYMENH, 2003. Str. 101-188.
ANGLICKY:
DREYFUS, Hubert. Being-in-the-World: A Commentary on Heidegger's Being and Time, Division I. The MIT Press 1991.
DREYFUS and WEATHAL. A Companion to Heidegger, Part II - Being and Time. Blackwell 2005.
GUIGNON, Ch. The Cambridge Companion to Heidegger, Ch. 4 a 7. Cambridge University Press 1993.
NĚMECKY:
HERRMANN, Friedrich-Wilhelm. Subjekt und Dasein. Grundbegriffe von „Sein und Zeit“. Frankfurt a. M. 2004.
RENTSCH, Thomas. (Hrsg.) Martin Heidegger: Sein und Zeit. Berlin 2001.
Filozofie a náboženství
--
Knihovna Filozofické fakulty UK
17.10.2017 10:07