Harvardský systém citování
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na harvardský systém citování. Když chci citovat webovou stránku, která má uveden rozsah určitých let – například stránka Star a má uvedeno © 2004-2019. Jaký mám uvést odkaz v textu? …….. dle Star (© 2004-2019) je …………
Má se uvést v závorce © + tento rozsah, nebo třeba jen © + rok 2019? Nebo v tomto případě roky radši v odkazu neuvádět vůbec? Zatím jsem nikde nenašel, jak by to mělo být. Děkuji za informace
Odpověď
Dobrý den,
pokud je datum publikování k dispozici, uvádí se vždy, a to ve tvaru, v jakém se nachází v citovaném zdroji. U elektronických zdrojů je tento údaj obzvlášť důležitý, protože může docházet k jejich časté aktualizaci. V případě, kdy je u webového sídla nebo webové stránky uveden pouze copyright, píše se před rok značka C. Zahraniční zdroje uvádí také použití ve tvaru např. c2019.
Ve Vašem případě tedy v citaci i v odkazu v textu použijete tvar C2004-2019.
Je-li uvedeno více dat publikování nebo je uvedeno například datum publikování i datum copyrightu, měla by být v citaci uvedena všechna data.
Použité zdroje
* http://iva.k.utb.cz/[…]/harvardsky-system.pdf - s. 7
* http://iva.k.utb.cz/[…]/
* https://www.ukessays.com/[…]/website.php
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
03.12.2019 09:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu