Guy de Maupassant - Kulička
Text dotazu
Prosím mohli by jste mi poradit sekundární literaturu k dílu Kulička od Guy de Maupassant (nebo alespoň k autorovi?)
Odpověď
Informace o povídce Kulička a o jejím autorovi najdete v obsáhlé předmluvě následujícího vydání tohoto díla: Maupassant, Guy de, 1850-1893. Kulička a jiné povídky.  Guy de Maupassant ; [Z francouzských originálů ... přeložil Břetislav Štorm ; předmluva Otakar Novák].  2. vyd. (v SNKLHU 1.).  Praha : Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1956. 137 s. (Světová četba ; sv. 3).
Další podrobné informace o Maupassantovi a jeho díle naleznete v: Dějiny francouzské literatury 19. a 20  stol.. Díl 2, 1870-1930.  Ved. autor. kol. J. O. Fischer.  1. vyd. Praha : Academia, 1976. 769 s. (na stránkách 82 - 97)
Stručnější heslo o Maupassantovi obsahuje také Slovník francouzsky píšících spisovatelů : Francie, Belgie, Lucembursko, Švýcarsko, Kanada, Maghreb a severní Afrika, "Černá" Afrika, Libanon, oblast Indického a Tichého oceánu.  1. vyd. Praha : Libri, 2002. 759 s. ISBN 80-7277-130-2.
A také v: Šrámek, Jiří. Dějiny francouzské literatury v kostce.  Jiří Šrámek.  Olomouc : Votobia, 1997. 469 s. ISBN 807198-240-7.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
07.05.2012 14:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu