grafici: Miroslav Fišák, Markéta Králová
Text dotazu
Robíme výstavu grafík 28 českých i slovenských umelcov, ktoré boli urobené na počesť V. Hložníka. Údaje o M. Fišákovi a M. Královej sme u nás nikde
nenašli.Dobrý den,
Odpověď
Dobrý den,
zasíláme údaje zjištěné v on-line Lexikonu českých výtvarníků (http://www.sca-art.com/ - přístup je placený). U M. Králové jsme zjistili pouze Markétu Královou, nikoli Marcelu, je možné, že jde o ni? Pokud byste potřebovali podrobnější informace, je vhodnější obrátit se na knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea (knihovna@upm.cz - nebo zvolit ve formuláři této služby), která má k dispozici mnohem lepší prameny v oblasti výtvarného umění. Když u podobných dotazů neuspějeme, předáváme je kolegům v UPM, a většinou něco zjistí.
Fišák Miroslav
birth: 29. 9. 1948, Praha
address: Praha
disciplines: malba, kresba, grafika, ilustrace
STUDIES
1979 AVU Praha, doc. L. Čepelák
INDIVIDUAL EXHIBITIONS
1983 Praha
1982 Kladno
Humpolec
1980 Olomouc
Dačice
COLLECTIVE EXHIBITIONS
1985 Vyznání životu a míru, Praha
Králová Markéta
birth: 14. 10. 1952, Praha
address: Praha, Na vršku 16
disciplines: ilustrace, grafika, kresba
STUDIES
1977 - 1978 VŠUP Praha, prof. J. Mikula
1972 - 1977 VŠUP Praha, prof. Z. Sklenář INDIVIDUAL EXHIBITIONS
1983 Praha
COLLECTIVE EXHIBITIONS
2000 II. středoevropské bienále kresby Plzeň 2000, Plzeň
1996 Bienále české grafiky, Dům umění, Ostrava
1985 Vyznání životu a míru, Praha
LITERATURE
Česká grafika XX. století, SČUG Hollar, Praha 1997
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.02.2008 15:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu