gotická nástěnná malba v kostele sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci
Text dotazu
Prosím, je zpracován kunsthistoricky výklad nástěnných maleb v kostele sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci, event. je publikována -v literatuře- nebo na netu - fotodokumentace?
Odpověď
Dobrý den,
o nástěnných malbách v kostele sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci byla v roce 1899 vydána publikace: Fresky v horní lodi kostela sv.Jana Křtitele v Jindřichově Hradci (NOVÁK,Josef.Fresky v horní části lodi kostela sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci. Jindřichův Hradec : A. Lanfrasa syn, 1899. V Národní knihovně je tato kniha zařazena do fondu 19. století. Kniha byla již digitalizována a je dostupná v rámci digitální knihovny Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShowMonograph.do?id=14645
Dále jsme na internetu objevili diplomovou práci, kterou v roce 1997 odevzdala a obhájila na Masarykově univerzitě ( filozofická fakulta, Seminář dějin umění ) Alexandra Michaláčová. Práce nese název: Nástěnné malby v bývalém minoritském klášteře a kostele sv.Jana Křtitele v Jindřichově Hradci.
O možnosti nahlédnout do této práce Vám podá informace sama univerzita.
Další informace by vám mohlo poskytnout Muzeum Jindřichohradecka (https://www.mjh.cz/). Muzeum má kostel sv. Jana Křtitele pod svou správou. V Jindřichohradeckém vlastivědném sborníku ( č.13 )byl otisknut článek Vladislava Buriana: Ohlédnutí za výstavou "20 let archeologických výzkumů v komplexu kostela sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci ( https://biblio.hiu.cas.cz/documents/64289?locale=cs ). Při muzeu je také knihovna.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2007 13:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu