Gin a vodka
Text dotazu
Dobrý den, prosím o doporučení vhodné literatury ke
zpracování bakalářské práce na téma Marketingový výzkum produktu gin a vodka
na trhu. Literaturu ohledně marketingu a výzkumu mám, ale požádala bych Vás
o doporučení knih, článků i webů co se týče ginu a vodky. Dále bych se
chtěla zeptat, zda-li je možné získat informace o spotřebě ginu a vodky v
ČR?
Odpověď
Dobrý den, předpokládáme, že máte na mysli především literaturu o vodce a ginu ve vztahu k marketingu a marketingovému výzkumu. Níže na stránce nicméně uvádíme i několik dokumentů pojednávajících o těchto lihovinách z obecného hlediska. Některé zdroje jsou zaměřené na alkohol všeobecně, ale mohly by se v nich potřebné informace objevit. U dokumentů rovněž citujeme zdroje, ve kterých byly nalezeny.
* Databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících
(http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
TOMEK, Ivan. Výzkum trhu alkoholových značek. In: Strategie. -- ISSN 1210-3756. -- č. 1 (199801), s. 39.
* Centrální katalog Univerzity Karlovy - http://ciks.cuni.cz
JELÍNKOVÁ, Tereza. Marketingová studie v oblasti tvrdého alkoholu - Absolut vodka [rukopis]. Praha, 2008. 74 s. Diplomová práce (Mgr.)--Univerzita Karlova. Filozofická fakulta. Katedra sociologie, 2008.
- kvalifikační práce bývají dostupné pouze pro studenty a pracovníky fakulty
* Katalog Zemědělské a potravinářské knihovny ÚZEI -
http://aleph.uzpi.cz/F/
Časopis:
Beverage Industry : Covering production, marketing, technology & distribution. --  Northbrook (Illinois) ; Northbrook (Illin.) : Beverage Industry : Stagnito Publishing Company. ISSN 0148-6187. 12x ročně
* nápoje alkoholické * nápoje ovocné * nápoje * nápojový průmysl
* Zemědělská a potravinářská bibliografie -
http://aleph.uzpi.cz/F/?func=find-b-0&local_base=uzp02
Stock Plzeň: Vodka boduje. In: Potravinářský zpravodaj. -- ISSN 1801-9110.
-- Roč. 8, č. 1 (2007), s. 29
Vývoj na světovém trhu alkoholických nápojů. In: Agrospoj. -- Roč. 18, č.
49, (2007), s. 50. Euromagazín : české zemědělství v Evropské unii. -- Roč.
8, č. 18 (2007), s. 50.
CHADIMOVÁ, Marcela. Destiláty: konkurenční boj nutí k inovacím. In: Moderní obchod. -- ISSN 1210-4094. -- Roč. 15, č. 11 (2007), s. 50-53.
* lihoviny * alkoholické nápoje * inovace * zavádění inovací * nové produkty * vývoj výrobku * spotřeba
* chování spotřebitelů * spotřebitelský průzkum * vodka  * tequila  * likéry  * whisky
Značky Stocku Plzeň kralují v české gastronomii. In: Potravinářský zpravodaj. -- ISSN 1801-9110. -- Roč. 7, č. 6 (2006), s. 26.
* Stock Plzeň - Božkov (firma)
ČAPKOVÁ, Veronika. Dynamika evropského trhu s nápoji. In: Kvasný průmysl. -- ISSN 0023-5830. -- Roč. 53, č. 7-8 (2007), s. 248
* nealkoholické nápoje * alkoholické nápoje * piva * vína * lihoviny
Hanácká vodka - jednička mezi vodkami. In: Gastro plus. -- Roč. 4, č. 3, (2001), s. 22
Dokumenty pojednávající o vodce a ginu obecně (viz elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
MIKŠOVIC, Alexander. Bar : mixologie, historie, management. [Praha] :
Consoff, 2009. 610 s. : il. (převážně barev.), portréty, faksim. ; 22 cm.
ISBN 978-80-254-3983-8 (váz.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200907/contents/nkc20091855044_1.pdf
GASNIER, Vincent. Nápoje : [vychutnávání, výběr, skladování, podávání a oceňování : vína, piva, koktejly, destiláty, aperitivy, likéry, mošty]. V Praze : Slovart, 2006. 512 s. : barev. il. ; 29 cm. ISBN 80-7209-839-X
(váz.)
LANE, Jane. Gin and bitters. London : F. Muller, 1966. 379 s. ; 20 cm. (The Kingsbury Edition)
POCHLEBKIN, Vil'jam Vasil'jevič. Istorija vodki. Moskva : Centrpoligraf, 2000. 403 s. ; 20 cm. ISBN 5-227-00582-6 (brož.)
Internetové odkazy:
http://www.marketingmagazine.co.uk/news/923924/International-Beverage-launch
es-premium-Scottish-gin?DCMP=ILC-SEARCH
http://www.marketingmagazine.co.uk/news/213325/Direct-choice-Gordons-Gin/
http://www.foodandbeveragereports.com/products/mt84177.html
http://www.businessandleadership.com/special-reports/report/great-irish-bran
ds/11/start/11/
http://www.oppapers.com/essays/Heindricks-Martin-Millers-Gin/183828
http://mam.ihned.cz/1-10000125-18775020-101000_d-aa
http://www.marketingovenoviny.cz/index.php3?Action=View&ARTICLE_ID=2608
http://www.marketingovenoviny.cz/index.php3?Action=View&ARTICLE_ID=2984
http://idirekt.cz/marketingove-zpravodajstvi/ve-svete-absolut-jsou-bankomaty
-i-taxi-zdarma-uspesna-kampan-absolut-v-nemecku
http://www.mobilnik.cz/wagner-press/bg/2005-03-04-10.htm
Údaje o spotřebě vodky (gin jsme bohužel nenalezli) v ČR byste mohla získat z těchto dokumentů:
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cesi-zvysili-za-pet-let-spotrebu-vodky-a-tu
zemaku-na-dvojnasobek/379136&id_seznam=11430
http://www.easylink.cz/pdf/reporty/REPORT-ALKOHOLICKE_NAPOJE_CR.pdf
Kouření cigaret a pití alkoholu v České republice / sestavili Hana Sovinová, Ladislav Csémy. Praha : Státní zdravotní ústav, 2003. 96 s. ; 21 cm. ISBN
80-7071-230-9 (brož.) : neprodejné
VAŘEKA, Vít. Výroba a spotřeba lihovin ve světě a doma. In: Kvasný průmysl.
-- ISSN 0023-5830. -- Roč. 47, č. 6, (2001), s. 178.
Spotřeba alkoholických nápojů obecně (zdroj Český statistický úřad):
http://www.czso.cz/csu/2009edicniplan.nsf/t/850021C4AB/$File/14090910.pdf
http://www.czso.cz/csu/2009edicniplan.nsf/t/7A00383CD9/$File/30040902.pdf
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.01.2010 16:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu