Geomorfologie Pardubického kraje
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit zda neexistuje
nějaká publikace, kde je popsána geomorfologie Pardubického kraje. A zda
neexistují k tomu nějaké mapy.
Odpověď
Dobrý den,
na internetové arese NK ČR http://www.nkp.cz, Katalogy a databáze, báze NKC máte možnost vyhledat publikace (včetně map) týkajících se Pardubického kraje zadáním klíčovích slov do vyhledávacího formuláře.
Prokliknutím ikony exempleře zjistíte možnost výpůjčky.
Podmínkou výpůjčky je platný průkaz čtenáře NK ČR,
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Pro_uzivatele_a_navstevniky&submenu2
=16.
Uvádíme Vám několik příkladů publikací z naší báze :
1)Svoboda, Josef, 1908-1983
Zpráva o geologických výzkumech z Zdechovic a Morašic v Železných horách :
List spec. map Pardubice-3955 a Chrudim-4055 / Josef Svoboda a František Fiala  [Praha : nákl. vl.], 1951,S. 114-120 ; 8°
2) Český geologický ústav
Mapa inženýrskogeologického rajonování ČR [kartografický dokument]. List 13-42, Pardubice / sestavil Púdis Praha ; redaktor listu M. Kleček, spolupráce J. Král, V. Kořán Praha : Český geologický ústav, 2000
1 mapa : barev. ; 38 x 47 cm na listu 48 x 65 cm složená na 24 x 18 cm v obálce + 1 volně vložená příl.: Vysvětlivky
3)Projektový ústav dopravních a inženýrských staveb  Mapa inženýrskogeologického rajónování ČR [kartografický dokument]. List 13
- 42, Pardubice / sestavil PÚDIS Praha
[Praha] : Český geologický ústav, 1994, c1990
1 mapa : barev. ; 38 x 48 cm na listu 47 x 69 cm
4)Cestujeme po Čechách-- : vše, co můžete navštívit v Pardubickém kraji :
Pardubicko, Ústecko-Orlicko, Svitavsko, Chrudimsko Brno : Aspida, 2005
96 s. : barev. il., mapy ; 30 cm
5)Lašková, Veronika, 1979-
Mikroregiony Pardubického kraje 2004 / [text Veronika Lašková] Pardubice :
Pro Pardubický kraj vydala Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje,
2004
51 s. : barev. il. ; 30 cm
6)Hovorka, Václav, 1947-
Pardubicko na mapách a plánech [kartografický dokument] / [autoři Václav Hovorka, Vladimír Hrubý, Jana Poddaná ; překlad Vladimír Svědiroh, Jaroslav Teplý] Pardubice : Státní okresní archiv, 1997
1 atlas (21 mapových listů) : barev. ; 26 x 33 cm + textová příl. 45 s.
společně volně v obálce
Další informace o okresu Pardubice naleznete na http://cs.wikipedia.org/wiki/Okres_Pardubice.
Zkuste si také prohlédnout geografický server http://www.zemepis.com/geomorfologiecr.php.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
29.04.2008 09:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu