Geologické období paleogén
Text dotazu
Dobrá den,
chtěl bych vás požádat o pomoc při hledání informací o období PALEOGÉN. Hledám především nějaké videoukázky nebo fotografie ale i nějaký text. Tak doufám že mi pomůžete.
Odpověď
Dobrý den,
informace o období paleogén zřejmě budou k nalezení pouze v textové nebo obrazové podobě. Národní knihovna nemá na dokumenty typu videozáznam právo povinného výtisku, tudíž je ve svém fondu neshromažďuje. Také na internetu pomocí vyhledávačů jsme žádné video s tematikou období třetihor nebo přímo paleogénu nenalezli. Mohl byste se ještě zkusit obrátit na pracovníky Národní pedagogické knihovny (http://www.npkk.cz/), která by mohla videozáznam v podobě nějakého výukového programu mít ve svém fondu nebo přímo na specializované pracoviště jako je Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy (http://www.natur.cuni.cz/). Pro vyhledávání obrázků v elektronické podobě můžete použít vyhledávač Altavista (http://www.altavista.com) nebo Yahoo (http://www.yahoo.com), kde u obou naleznete v horní části obrazovky vyhledávací formulář s možností zadat dotaz. Pomocí záložky Image můžete omezit vyhledávání pouze na tento typ dokumentu. Po zadání výrazu "paleogene" by se Vám mělo zobrazit poměrně velké množství obrázků.
Velmi podrobně na několika desítkách stran je období paleogénu zpracováno v knize Kronika Země od Felixe R. Paturiho (vydáno v Praze ve Fortuna Print 1995, ISBN 80-85873-40-0), kde je kromě textových informací i velké množství obrázků a vyobrazení. Z dalších publikací byste mohl použít například následující:
Tajemství Země / [z německého originálu ...přeložili Michal Makovec a Kateřina Hanušová ; rejstřík Hana Solařová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Reader's Digest Výběr, 2005. -- 320 s., [10] složených l. obr. příl. : barev. il. ; 30 cm. ISBN 80-86880-01-X (váz.)
Macdougall, J. D. (John Douglas), 1944- Stručné dějiny planety Země : kámen a život, oheň a led / přeložil RadekMikuláš. -- 1. vyd. v českém jazyce. -- Praha : Dokořán, 2004. -- 270 s. : il., mapy ; 21 cm. ISBN 80-86569-92-6 (váz.) : Kč 265,00 ISBN 80-86569-75-6 (chyb.).
Dott, Robert. H., Jr. Evolution of the earth / Robert H. Dott, Jr., Roger L.
Batten ; maps and diagrams by Randall D. Sale. -- 3rd ed.. -- New York :
McGraw-Hill, 1981. -- vii, 573 s. : il., mapy.
Ziegler, Václav, 1944- Země a život : dějiny naší planety / Václav Ziegler ; [ilustrace Jan Fiala a Irena Trefilová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : ISV, 2002. -- 180 s. : il., mapy ; 24 cm. -- (Přírodní vědy). ISBN 80-85866-85-4 (váz.).
Stručné informace najdete i na internetu na adresách http://www.gweb.cz/clanky/clanek-32/ nebo http://pravek.wz.cz/vznik/treti.htm .
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
18.12.2007 15:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu