geografie české republiky podle krajů či tur. regionů
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je nějaká dostupná literatura, která se zabývá
geografií jednotlivých krajů či turistických regionů v ČR. Dále zda je
nějaká literatura spojená s regionální gastronomií v ČR.
Děkuji za Váš čas a pomoc, přeji hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
literaturu k uvedeným tématům ze zdrojů Národní knihovny ČR si můžete
vyhledat na internetové adrese https://www.nkp.cz/, záložka Katalogy a
databáze, báze NKC zadáním klíčových slov do vyhledávacího formuláře.
Uvádíme příklady záznamů vyhledaných prostřednictvím klíčových slov "
geografie, region" :
-[Č.záznamu: 000653498]
Regionální geografie České republiky ; Socioekonomická geografie I. /
Ludvík Mištera. -- 1. vyd.. -- Plzeň : Západočeská univerzita, Pedagogická
fakulta, 1999. -- 165 s.
-[Č.záznamu: 000991255]
Euroregion Elbe/Labe : v číslech, grafech a mapách : = in Zahlen,
Abbildungen und Karten / Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí n.L.,
Pedagogická fakulta, Katedra geografie. -- Vyd. 1.. -- Ústí nad Labem :
Univerzita J.E. Purkyně, 2000. -- 74 s.
-[Č.záznamu: 001492055]
Mostecko : regionální vlastivěda / Edvard D. Beneš ... [et al.]. -- Vyd.
1.. -- Most : Hněvín, 2004. -- 142 s
-[Č.záznamu: 002162392]
Libochovice.eu [elektronický zdroj] : regionální informační centrum
Libochovice. -- [Úvaly] : Systemia, [1998]-
-[Č.záznamu: 001811355]
Vodňany a Vodňansko [elektronický zdroj]. -- [České Budějovice : Jiří
Louženský, 2008?]-
Stejným způsobem si pak můžete vyhledat záznamy o knihách k regionální
gastronomi, příklad klíčová slova " česká jídla":
-[Č.záznamu: 002024206]
Hory dávají chléb, aneb, Krkonošská kuchařka / Miloš Gerstner. -- V Praze :
Dauphin : Volvox Globator, 2009. -- 184 s.
-[Č.záznamu: 002104468]
Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí = Traditionelle Gerichte des
böhmisch-bayerischen Grenzgebietes / Josef Nejdl. -- Vyd. 1.. -- V
Domažlicích : Ve spolupráci s Muzeem Chodska v Domažlicích vydalo
Nakladatelství Českého lesa, 2010. -- 95 s.
- [Č.záznamu: 002171661]
Co chutná mezi Orlicí, Labem a Cidlinou : kulinárně vlastivědné putování
krajem plným vody, aneb o kuchyni hradecké, chlumecké, smiřické,
novobydžovské, ale také o pardubickém pernikářství, pernštejnských rybnících
či Lázních Bohdaneč, ale také o páteru Koniášovi, kyselu, hladké Ančce, zelí
či bludičkách / Václav Malovický. -- 1. vyd.. -- Praha : VM, 2010. -- 240 s
- [Č.záznamu: 001487856]
Český rok na vsi a ve městě : [české a moravské zvyky, svátky, tradice,
pověry, pranostiky, zábava, radost z vaření a jídla, tajemné příběhy a dávné
legendy] / Pavel Toufar ; [text je doplněn ilustracemi Mikoláše Alše a
dalších autorů]. -- Vyd. 1.. -- Třebíč : Akcent, 2004. -- 2 sv.
-[Č.záznamu: 002237298]
Chuť Jeseníků : první kuchařka tradičních jídel Jeseníků : předkrmy,
polévky, hlavní chody, přílohy, saláty, moučníky, nápoje / [autoři textů
Tereza Schreiberová, Ondřej Polák ; fotografie Zdeněk Nováček]. -- Vyd. 1..
-- Šumperk : Artory - Consulting, 2011. -- 92 s.
-[Č.záznamu: 001292996]
Jak nám v Písku chutnalo, chutná a chutnat bude : písecká kuchařka /
[sestavila Jana Měšťanová]. -- Písek : J & M, 2003. -- 120 s.
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.03.2012 12:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu