-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je nějaká dostupná literatura, která se zabývá
geografií jednotlivých krajů či turistických regionů v ČR. Dále zda je
nějaká literatura spojená s regionální gastronomií v ČR.
Děkuji za Váš čas a pomoc, přeji hezký den.
Dobrý den,
literaturu k uvedeným tématům ze zdrojů Národní knihovny ČR si můžete
vyhledat na internetové adrese https://www.nkp.cz/, záložka Katalogy a
databáze, báze NKC zadáním klíčových slov do vyhledávacího formuláře.
Uvádíme příklady záznamů vyhledaných prostřednictvím klíčových slov "
geografie, region" :
-[Č.záznamu: 000653498]
Regionální geografie České republiky ; Socioekonomická geografie I. /
Ludvík Mištera. -- 1. vyd.. -- Plzeň : Západočeská univerzita, Pedagogická
fakulta, 1999. -- 165 s.
-[Č.záznamu: 000991255]
Euroregion Elbe/Labe : v číslech, grafech a mapách : = in Zahlen,
Abbildungen und Karten / Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí n.L.,
Pedagogická fakulta, Katedra geografie. -- Vyd. 1.. -- Ústí nad Labem :
Univerzita J.E. Purkyně, 2000. -- 74 s.
-[Č.záznamu: 001492055]
Mostecko : regionální vlastivěda / Edvard D. Beneš ... [et al.]. -- Vyd.
1.. -- Most : Hněvín, 2004. -- 142 s
-[Č.záznamu: 002162392]
Libochovice.eu [elektronický zdroj] : regionální informační centrum
Libochovice. -- [Úvaly] : Systemia, [1998]-
-[Č.záznamu: 001811355]
Vodňany a Vodňansko [elektronický zdroj]. -- [České Budějovice : Jiří
Louženský, 2008?]-
Stejným způsobem si pak můžete vyhledat záznamy o knihách k regionální
gastronomi, příklad klíčová slova " česká jídla":
-[Č.záznamu: 002024206]
Hory dávají chléb, aneb, Krkonošská kuchařka / Miloš Gerstner. -- V Praze :
Dauphin : Volvox Globator, 2009. -- 184 s.
-[Č.záznamu: 002104468]
Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí = Traditionelle Gerichte des
böhmisch-bayerischen Grenzgebietes / Josef Nejdl. -- Vyd. 1.. -- V
Domažlicích : Ve spolupráci s Muzeem Chodska v Domažlicích vydalo
Nakladatelství Českého lesa, 2010. -- 95 s.
- [Č.záznamu: 002171661]
Co chutná mezi Orlicí, Labem a Cidlinou : kulinárně vlastivědné putování
krajem plným vody, aneb o kuchyni hradecké, chlumecké, smiřické,
novobydžovské, ale také o pardubickém pernikářství, pernštejnských rybnících
či Lázních Bohdaneč, ale také o páteru Koniášovi, kyselu, hladké Ančce, zelí
či bludičkách / Václav Malovický. -- 1. vyd.. -- Praha : VM, 2010. -- 240 s
- [Č.záznamu: 001487856]
Český rok na vsi a ve městě : [české a moravské zvyky, svátky, tradice,
pověry, pranostiky, zábava, radost z vaření a jídla, tajemné příběhy a dávné
legendy] / Pavel Toufar ; [text je doplněn ilustracemi Mikoláše Alše a
dalších autorů]. -- Vyd. 1.. -- Třebíč : Akcent, 2004. -- 2 sv.
-[Č.záznamu: 002237298]
Chuť Jeseníků : první kuchařka tradičních jídel Jeseníků : předkrmy,
polévky, hlavní chody, přílohy, saláty, moučníky, nápoje / [autoři textů
Tereza Schreiberová, Ondřej Polák ; fotografie Zdeněk Nováček]. -- Vyd. 1..
-- Šumperk : Artory - Consulting, 2011. -- 92 s.
-[Č.záznamu: 001292996]
Jak nám v Písku chutnalo, chutná a chutnat bude : písecká kuchařka /
[sestavila Jana Měšťanová]. -- Písek : J & M, 2003. -- 120 s.
Antropologie, etnografie
--
Národní knihovna ČR
15.03.2012 12:43