Geoffrey Petty - život a dílo
Text dotazu
Prosím o informace o životě a díle Geoffreye Pettyho.
Odpověď
Dobrý den,
o osobě Geoffrey Pettyho jsme bohužel příliš mnoho nezjistili, pouze to, že je to anglický pedagog a věnuje se problematice vyučování (viz Databáze autorit NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/aut) , což vyplývá i z jeho publikovaných děl. V nich byste mohla nalézt více informací o autorovi, často bývají na obálkách knih, v předmluvách či doslovech.
V českých knihovnách je zatím k dispozici český překlad díla Teaching today: a practical guide, dostupnost dokumentu v českých knihovnách můžete zjistit pomocí Souborného katalogu ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc):
PETTY, Geoffrey. Moderní vyučování. Vyd. 5. Praha : Portál, 2008. 380 s. : il. ; 23 cm. ISBN 978-80-7367-427-4 (brož.) - tomuto vydání předcházela ještě vydání z let 2006, 2004, 2002 a 1996 všechny v nakladatelství Portál.
Z takového množství vydání lze usuzovat, že se jedná o velice populární a uznávanou publikaci.
Vydání v angličtině má k dispozici Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje (http://www.svkpl.cz/, odkaz na katalog http://194.108.15.28/F):
PETTY, Geoffrey. Teaching Today : A Practical Guide. Cheltenham : Stanley Thornes, 1994. 375 s. : obr. ISBN 0-7487-1697-1.
Kniha je v omezeném náhledu dostupná také na Google Books Search (vydání z r. 2004) - http://books.google.cz/books?id=QfSPDVcauFUC
Recenze na dílo Moderní vyučování by Vám také mohly poskytnout podrobnější informace, nalezli jsme je v elektronickém katalogu Národní pedagogické knihovny Komenského (http://www.npkk.cz/kpwinsqlnpkk/index.php):
1) ŠLÉDR, Jiří. Moderní vyučování (praktická příručka). Pedagogika Roč. 46, č.4 (1996), s.398.
2) SÁRKÖZI, Radek. Moderní vyučování - skvělá učebnice učení. Moderní vyučování Roč. 9, č.7 (2003), s.19.
3) SALIGER, Radomír. Moderní vyučování. Pedagogická orientace , č.3 (2002), s.118-119.
4) TESAŘÍK, Bohumil. Nové vyučovací metody patří do všech našich škol. Matematika - fyzika - informatika Roč. 6, č.6 (1996/97), s.350-351.
5) Nové vyučovací metody patří i do všech našich škol. Rodina a škola Roč. 43, č.9 (1996), s.4.
6) VÁCLAVÍK, Vladimír. Přežije ten, kdo se přizpůsobí. Učitelské listy Roč. 4, č.6 (1996/97), s.13.
7) NAKONEČNÝ, Milan. Publikace o moderním vyučování. Učitelské noviny Roč. 100, č.3 (1997), s.32.
V souborném katalogu WorldCat (volně dostupná verze na http://www.worldcat.org) je možné dohledat díla G. Pettyho vydaná v angličtině:
1) PETTY, Geoffrey. Teaching Today : A Practical Guide. Cheltenham : Nelson Thornes, 2009. ISBN 9781408504154.
- předcházející vydání: 2004, 1998, 1993
2) PETTY, Geoffrey. How to be better at.... creativity. New Delhi : Kogan Page India Private Ltd., 2005. 199 s. ISBN 817554077X.
- předcházející vydání: 1997
3) PETTY, Geoffrey. Evidence based teaching : a practical approach.Cheltenham : Nelson Thornes, 2006. 382 s. ISBN 0748795944.
O díle G. Pettyho se můžete dočíst také na internetu:
* http://www.ceskaskola.cz/Ceskaskola/Ar.asp?ARI=100788&CAI=2125&EXPS=22PETTY*%22
* http://www.geoffpetty.com/
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.03.2009 11:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu