geoekologie
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych nutně do středečních 15:00 hodin zjistit, kterých 5 domácích a 5 zahraničních odborných periodik se zabývá geoekologickou tématikou nebo periodika, jenž jsou oborově příbuzné a poskytují informace o interdisciplinárním výzkumu krajinné sféry.
Odpověď
Dobrý den,
nejdříve bychom Vás rádi upozornili, že podle pravidel služby Ptejte se knihovny je lhůta pro zodpovězení dotazů 48 hodin, resp. 2 pracovní dny. V případě, že je dotazů hodně, jsou zodpovídány v tom pořadí, ve které přijdou. Není tedy možné zaručit, že dotaz bude zodpovězen v mnohem kratším limitu ,o který sám uživatel požádá.
Ve Vašem případě jsme udělali výjimku a uvádíme Vám informační zdroje, ve kterých si můžete periodika o geoekologii a příbuzných tématech dohledat.
Základní zdrojem je Souborný katalog periodik ČR (báze SKCP), který je volně dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F
Zde po zadání výrazu "geoekologie", případně "geoekologi*" (znak * umožňuje pravostranné rozšíření slova), zobrazí 18 výsledků, příkladem uvádíme 1 český a 1 zahraniční časopis:
* Journal of landscape ecology. Mezinárodní asociace krajinné ekologie. Česká regionální sekce. Brno: Czech Society for Landscape Ecology, 2008- . ISSN 1803-2427.
* Geoekologija. Inženernaja geologija. Gidrogeologija. Geokriologija. Moskva: Nauka, 1993- . ISSN 0869-7809.
Pro dohledání můžete využít také Jednotnou informační bránu (www.jib.cz), zde ve Snadném hledání naleznete předpřipravenou skupinu Periodika v ČR.
Obdobně můžete dohledat periodika zadáním dalších klíčových slov, která jistě odvodíte s ohledem na znalost tématu lépe a získáte tak relevantnější záznamy.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
13.12.2013 11:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu