Genealogický dotaz
Text dotazu
rodina kitzberger vyhledava svoje predkov chce si genealogicky strom vyrobit kde by smo mohol najit informacie.
Odpověď
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje neposkytuje ani nezprostředkovává genealogické služby.
K uvedené problematice doporučujeme prostudovat tyto příručky z fondu knihovny:
Úvod do genealogie : Kdo jsou moji předkové a odkud přišli? / Kristoslav Říčař. -- 1. vyd.. -- Praha : Horizont, 1995. -- 94 s. ISBN 80-7012-082-7
Občanská genealogie : základy rodopisné práce / Kristoslav Řičař. -- 1. vyd.. -- Praha : Ivo Železný, 2000. -- 136, 33 s. obr. příl. : il. ISBN 80-240-1081-1
Cesta k rodinným kořenům, aneb, Praktická příručka občanské genealogie / Josef Peterka. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 2006. -- 373 s. ISBN 80-7277-307-0
Příručka praktické genealogie : jak sestavit rodokmen / Marie Marečková. -- Vyd. 1.. -- Praha : Paseka, 2004. -- 187 s. ISBN 80-7185-662-2
K významu příjmení tyto publikace z fondu knihovny:
Deutsche Namenkunde : unsere Familiennamen nach ihrer Entstehung und Bedeutung. -- 2., verm. Aufl.. -- München : J.F. Lehmann's Verlag, 1942 Berlin,. -- 505 s.
Die deutschen Personennamen : ihre Entstehung und Bedeutung / von Rudolf Kleinpaul. -- Leipzig : G.J. Göschen, 1909. -- 132 s.
Deutsche Sippennamen : Ableitendes Wörterbuch d. dt. Familiennamen, Teil. I. A-G. / Brechenmacher, Josef Karlmann. Görlitz : Starke, 1936.
Familiennamenbuch / Hrsg. Horst Naumann ... [et al.]. -- 1. Aufl.. -- Leipzig : VEB Bibliographisches Institut, 1987. -- 328 s.
Lexikon österreichischer Familiennamen / Maria Hornung. -- 1. Aufl.. -- Wien : ÖBV & HPT, 2002. -- 150 s. ISBN 3-209-03791-4
Publikace lze vyhledat v on-line katalogu na http://aleph.svkpl.cz, jehož prostřednictvím může registrovaný čtenář knihy rezervovat k absenční výpůjčce pokud je titul označen jako absenční. Pokud je označen jako prezenční, pak lze publikaci studovat v některé ze studoven Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje v Plzni.
Nebo navštivte stránky genealogických společností na Internetu, např.:
http://www.ilcik.cz/genealogie/index.htm
http://www.genea.cz/
http://www.genealogie.cz
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
09.11.2007 10:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu