gastro
Text dotazu
dotazu: prosím o radu.potřebuji najít staré cukrářské
receptury a vše o zmrzlině
Odpověď
Dobrý den,
zasíláme Vám několik příkladů knih, ze kterých byste mohla čerpat :
-Rettigová, Magdalena Dobromila (1785-1845): Domácí kuchařka a Velká kuchařka,Praha : Kober, [1925].  signatura Národní knihovny 54 F 025843
-Marie Janků-Sandtnerová (1885-1946), Cukrovinky a pamlsky, Praha : Art-servis, 1990
signatura Národní knihovny 54 H 170626
-Hlavsa, Bohumil (1891-1957): České cukrářství : odborná receptní ilustrovaná kniha pro cukráře a výrobce cukrovinek. Praha : B. Hlavsa, [1942].
Vycházelo jako příloha čas. Cukrářské listy v Praze
signatura: * 54 F 014726
-Posnerová, Iška (nar. 1888): Cukrářská příručka pro domácnost : osvědčené pokyny a vyzkoušené předpisy pro snadnou výrobu zdraví prospěšných cukrovinek, zákusků a veškerého cukroví příležitostného, spolu s návodem k úpravě oblíbených likérů. V Praze : Zemědělské knihkupectví A. Neubert, 1922. Knihovna českých hospodyněk a dívek ; sv. 16)
signatura: * I 433951
-Reimann, Josef, Odborné cukrářské recepty a spisy od Josefa Reimanna :
Sbírka původních, vyzkoušených a moderních návodů k výrobě dortů, desertů, pečiv, zavařenin, zmrzlin, perníků, bonbonů atd. / vlastním nákladem vydal a upravil Bohumil Hlavsa. -- Praha : B. Hlavsa, [1932]
signatury: * II 124544
-Recepty pro cukráře : [silofarin]. -- Znojmo : Zádruha, 1937 signatura Národní knihovny 54 K 11771
- Šroubek, Karel. Jak se vaří u Šroubka. Praha : Česká grafická unie 1911 a 1937
Signatura 54 G 4121 a 54 D 7464
Uvedené knihy naleznete v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz , záložky Katalogy a databáze, báze NKC.
Knihy je možné vypůjčit si absenčně nebo prezenčně na základě průkazky čtenáře NK ČR,
http://www.nkp.cz/pages/page.php3nazev=Pro_uzivatele_a_navstevniky&submenu2=16.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.04.2009 17:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu