Fundamentální analýza
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi prosím doporučit
literaturu věnující se fundamentální analýze a její aplikaci na akciové
trhy? Mám napsat a aplikovat danou analýzu na akcii Erste na pražské burze,
je to moje bakalářské téma. Znám literaturu od docentky Veselé, ale zajímám
se i o další autory. Preferuji zdroje v češtině, nebráním se anglickým
zdrojům. Díky
Odpověď
Dostupnost uvedených dokumentů, případně další literaturu najdete na
http://library.vse.cz.
Blaha, Z.S., Jindřichovská, I. Jak posoudit finanční zdraví firmy. 2. vyd.
Praha:
Management Press, 1996. 159 s. ISBN 80-85603-80-2.
Sedláček, J. Účetnictví pro manažery. 1. vyd. Praha: GRADA Publishing,
a.s., 2005. 228s. ISBN 80-247-1195-8
Grünwald, R., Holečková, J.: Finanční analýza a plánování podniku. 2. vyd.
Praha:
Vysoká škola ekonomická, 2004. 182 s. 80-245-0684-X.
Synek, M. a kol.: Manažerská ekonomika. 3.vyd. Praha: Grada, 2003. 466s.
ISBN 80-247-
0515-X.
Mallya, T. Strategické řízení. 2. vyd. Brno: Akademické nakladatelství
CERM, s.r.o.,
2005. 62 s. ISBN 80-214-2895-3.
Mařík, M. a kol. Finanční analýza a plánování v obchodních podnicích. 2.
vyd. Praha:
Vysoká škola ekonomická, 1996. 219 s. ISBN 80-7079-487-9.
Porter, M.E. Konkurenční strategie. Praha: Victoria Publishing, a.s.,
1994. 403 s.
ISBN 80-85605-11-2.
Cipra, T.: Matematika cenných papírů, HZ Praha, 2000
Damodaran, A.: Investment Valuation: Tools and Techniques for Determining
the Value
of Any Asset, John Wiley and sons, 2. vydání, 2002
Jílek, J.: Finanční trhy, Grada Publishing, první vydání, 1997
Musílek, P.: Finanční trhy a investiční bankovnictví, ETC Publishing, 1999
Musílek, P.: Trhy cenných papírů, Ekopress, 2003
Peněžní ekonomie a bankovnictví , Management Press, 2005
Sharpe, W. F. : Investice, Victoria Publishing, první české vydání,
1994
Valach, J.: Investiční rozhodování a dlouhodobé financování, Ekopress, 2001
Veselá J.: Analýzy trhu cenných papírů - II. díl: Fundamentální analýza, O
Blake, David. Analýza finančních trhů. Praha: Grada, 1995. 623 s. ISBN
80-7169-201-8.
Brealey, R.A.; Myers, S.C. Teorie a praxe firemních financí. Praha:
Computer Press, 2000.
1064 s. ISBN 80-7226-189-4.
Elton, Edwin J.; GRUBER, Martin J. Modern portfolio theory and investment
analysis. 4th ed.
New York: John Wiley & Sons, 1991. xvi, 736 s. ISBN 0471532487.
Fabozzi, Frank J. Investment management. 2nd. ed. Upper Saddle River:
Prentice-Hall, 1998.
xxii, 837 s. ISBN 0138891559.
Cottle, S.: Analýza cenných papírů. Praha, Victoria Publishing 1993.
Kohout, P.: Peníze, výnosy a rizika: příručka investiční strategie. Praha,
Ekopress 2002.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 10:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu