Franz Werfel (1890 - 1945)
Text dotazu
Pro svou bakalářskou práci sháním materiál o Franzi Werflovi. Prosím Vás o informaci, zda bych ve vaší knihovně k tomuto tématu našla potřebný materiál. Jedná se mi zejména o pohled české literární kritiky, popř. názory současníků, krajanů a Werflových známých. Nejde mi o Werflovy knihy.
Odpověď
Doporučujeme Vám tyto knihy z našeho fondu:
Adler, Hans Günter. Literární tvorba Pražské školy = Die Dichtung der Prager Schule : dvojjazyčné vydání. 1. vyd. Brno : Barrister & Principal, 2003. 100 s.
ISBN 80-86598-59-4.
Sig. 222697
Wichner, Ernest, Wiesner, Herbert. Pražská německá literatura : od expresionismu po exil a pronásledování : katalog k výstavě. Přeložila A. Bláhová.  Praha: Aula, 1995. 213s
Sig. 201960
Jungk, Peter Stephan. Franz Werfel : Příběh života. Z něm. orig. přel. Alena Bláhová.  Praha : Sefer, 1997. 451 s. ISBN 80-85924-14-5.
Sig. 205739
Také bychom Vám mohli sehnat tyto články:
Hyršlová, Květa. Franz Werfel und seine Fata Morgana Prag.
In: Germanoslavica. -- Roč. 1, č. 1/2 (1994), s. 155-163
Werfel je nádherný zázrak! napsala o něm jeho žena
In: ZN noviny. --  Roč. 5, č. 199 (19950826), s. 11
Broukalová, Jindra. Přítel zanikajícího světa.
In: Lidové noviny. -- Roč. 8, č. 205 (19950902). Příl.
Nedělní Lidové noviny. -- Č. 35 s. XV
Broukalová, Jindra. Pražský německý spisovatel Franz Werfel opět v Praze.1 fotogr. -- Katedra germanistiky FF Karlovy univerzity. In: Český týdeník. -- Roč. 1, č. 93 (19951121), s. 17
Auckenthaler, Karlheinz F. Die Wirkung Johann Jakob Bachofens auf Franz Werfel und sein Schaffen . In: Germanoslavica. -- Roč. 3, č. 2 (1996), s. 197-207
Becher, Peter. Spurensuche in Prag und Wien.
In: Germanoslavica. -- Roč. 4, č. 1 (1997), s. 1-3
Masáková, Milena. Německá umělecká kavárna Arco.
In: Host. -- Roč. 17, č. 5 (2001), s. 33-34
Munzar, Jiří. Franz Werfel a české země. In: Teologie & Společnost. -- Roč. 3(11), č. 6(2005), s. 15-17
Janeček, Martin. Odkaz Franze Werfela. In: Křesťanská revue. -- Roč. 73, č. 6 (prosinec 2006), s. 25-30
Janeček, Martin. Poselství Franze Werfela
In: Revue politika. -- Roč. 4 (17), č. 10 (prosinec 2006)-- Proglas. -- Č. 6, s. [14]-17
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
12.12.2007 15:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu