Františka Kolářová-Vlčková (1883-1956) - bibliografia
Text dotazu
Dobrý deň prajem,
mohli by ste mi prosím poradiť v nasledovnej veci? Skúšam zostaviť si bibliografiu učiteľky Františky Kolářovej-Vlčkovej (1883-1956). Vedeli by ste sa mi prosím pozrieť do kartotéky vašej knižnice a dať mi vedieť či toto meno obsahuje? (články, knihy, všetko...) Bohužiaľ v Slovenskej národnej knižnici je obmedzený režim kvôli pandémii a odkázali ma na Národní knihovnu v Prahe.
Ďakujem za pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
v rámci zdrojů dostupných v Národní knihovně ČR (popřípadě zdrojů vybraných institucí v ČR) jsme k Františce Kolářové - Vlčkové dohledali následující informace:
Romány autorky:
Databáze SKC - Souborný katalog ČR ( https://aleph.nkp.cz/cze/skc ):
* KOLÁŘOVÁ-VLČKOVÁ, Františka. Za našich pradědů: (z kroniky rodného kraje). Čtvrtý díl. [Česko: s.n., 200-?]. 327 s.
* KOLÁŘOVÁ-VLČKOVÁ, Františka. Mrazivé jaro. S.l.: s.n., [2002?]. 306 s.
* KOLÁŘOVÁ-VLČKOVÁ, Františka. Síla naděje. Havlíčkův Brod: [s.n., 2002]. 480 s.
* KOLÁŘOVÁ-VLČKOVÁ, Františka. V nárazech vichřice: kronika kraje. 1. vyd. V Olomouci: R. Promberger, 1947. 418 s. Zralé klasy; sv. 29.
* KOLÁŘOVÁ-VLČKOVÁ, Františka. Ledy se lámou: kronika kraje. 1. vyd. V Olomouci: R. Promberger, 1946. 433 s. Zralé klasy; sv. 26.
Pravděpodobně na základě jejího textu vznikl též článek:
* HORSKÝ, Josef. Pořežín: Z jeho minulosti od spisovatelky Františky Kolářové Vlčkové [online]. Obec Velká Losenice [cit. 2014-05-16].Dostupné z: https://docplayer.cz/16353198-Porezin-z-jeho-minulosti-od-spisovatelky-frantisky-kolarove-vlckove.html
Přispěla do:
* Marek, K, Kleprlík, V, Kinský, B, Šulc, J, Tureček, J, Chmelík, JM, Kovář, J, Jedlička, V, Maštálko, J, Hanuš, JK, Kleprlík, E & Vlčková, F. Česká Lípa a zněmčené území Sokolské župy Fügnerovy, V České Lípě : Tělocvičná jednota Sokol, 1929.
Harvard
Reference
Marek, K. et al. (1929) Česká Lípa a zněmčené území Sokolské župy Fügnerovy. V České Lípě : Tělocvičná jednota Sokol, [1929?]. Available at: https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=cat05607a&AN=ucr.006453519&lang=cs (Accessed: 18 June 2020).
Chicago/Turabian: humanitní obory
Bibliografie
Marek, K., Vladislav Kleprlík, Bohumil Kinský, Jaroslav Šulc, Jiří Tureček, J.M. Chmelík, J. Kovář, et al. Česká Lípa a Zněmčené Území Sokolské Župy Fügnerovy. V České Lípě : Tělocvičná jednota Sokol, [1929?], 1929.
Články o ní a jejím díle:
* MAREK, Ladislav. Osobnosti regionu. Cesta Vrchovinou, 2011, 51(5), s. 3. ISSN 1803-3652.
* HAMPL, František. Kroniky F. Kolářové. Kulturní politika. 1948, 3(37), 8. ISSN 2336-1247.
* KT. Kolářová, Fr.: Ledy se lámou. Česká osvěta. Roč. 2 (40), 1947, č. 6/7, červen/červenec, s. 330.
* JH. Učitelka a spisovatelka. Cesta Vysočiny. 1996, č.11, s.4.
* zv. Kolářová, Františka: Ledy se lámou. Knihovna. 1947, r. 2, č. 1 - 6, s. 93.
Pravděpodobně nejvíce informací o dané spisovatelce by mohl být obsažen v článku:
* HORSKÝ, Josef. Připomenutí spisovatelky Františky Kolářové-Vlčkové. Přibyslavský čtvrtletník pro kulturu, historii a ekologii. Přibyslav, 2001, 1(1), 12-15. (v NK ČR bohužel nedostupný - č. 1 daného časopisu v NK ČR není dostupné).
Použité zdroje:
* katalog Národní knihovny ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Knihovny.cz: https://www.knihovny.cz/
* Výběr článků v českých novinách, časopisech a sbornících (ANL): https://aleph.nkp.cz/cze/anl
* Databáze Ústavu pro českou literaturu: ČLB AV ČR - ČLB ÚČL AV ČR (cas.cz)
* Databáze Národní pedagogické knihovny J.A. Komenského: https://katalog.npmk.cz/
Určitě ovšem doporučujeme kontaktovat ještě Slovenskou národní knihovnu v Martine, neboť autorka strávila většinu svého života na Slovensku. Je tedy možné, že přispívala spíše do slovenských periodik.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
09.06.2020 15:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu