František Čermák, malíř
Text dotazu
Dobrý den. Zdědili jsme několik originálů od malíře Františka Čermáka. Chtěla bych se o tomto malíři dozvědět více.
Odpověď
Dobrý den, základní informace o malíři historických výjevů Františku Čermákovi (1822-1884) uvádí:
Nový slovník československých výtvarných umělců / Prokop Toman. -- 3., značně rozšířené vydání. -- Praha : Rudolf Ryšavý a Tvar, 1947-1955. -- 3 sv. Slovník má několik vydání a najdete jej v řadě českých knihoven.
Může jít ovšem o shodu jmen, pak bohužel v našich zdrojích není o malíři toho jména zmínka.
Zkuste se prosím obrátit na knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea, která v rámci služby Ptejte se knihovny garantuje obor umění (knihovna@upm.cz).
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.03.2008 12:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu