francouzské noviny
Text dotazu
Vážená paní, vážený pane,
ráda bych věděla, zda někdy vycházel deník La belle epoque nebo La grande epoque.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
prohledali jsme různé zdroje, české i zahraniční, a nalezli jsme několik titulů, které by názvem odpovídaly Vašemu dotazu, žádný z nich však nevycházel denně. Jedná se buď o týdeníky, čtrnáctideníky nebo periodicita není známa.
V katalogu Národní knihovny Francie (Bibliothèque nationale de France, https://catalogue.bnf.fr/) obsahuje záznam periodika:
* La Grande époque ([2004] – 2011) vydáván v Paříži, týdeník, později vycházel 2x měsíčně - https://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb39923028p
V databázi ISSN jsme nalezli ještě La grande époque (ISSN 1712-8099) vydáván v Montréalu od r. 2005, periodicita 2x týdně - https://portal.issn.org/resource/ISSN/1712-8099https://bac-lac.on.worldcat.org/oclc/1083315859
V databázi ISSN je k dispozici také několik titulů s názvem Belle époque, které se věnují např. zemědělství, dopravě atd. (https://portal.issn.org/api/search?search[]=MUST=default=belle+%C3%A9poque&search_id=3948485). Tituly mají ISSN, ale v katalogu Bibliothèque nationale de France nejsou označena jako periodika, jde možná o sborníky či ročenky, z bibliografických záznamů jsme tyto informace nezjistili.
Ve světovém souborném katalogu WorldCat (https://www.worldcat.org/) jsme dále našli periodikum:
* Belle époque, vydáváno v Ženevě - http://www.worldcat.org/oclc/173942160
V katalozích českých knihoven jsou potom dostupná následující periodika:
* L´Époque – ve fondu Moravské zemské knihovny v Brně (https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000035604&local_base=SKC
* La Revue de l'Époque: publication mensuelle d'expression et d'étude des idées, des arts et des lettres. Paris: [s.n.], 1920. – v katalogu Slovanské knihovny - https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000509406&local_base=SLK
* Novaja èpocha: ježenedel'naja russkaja gazeta v Pariže = La Nouvelle Époque. Paris: [s.n.], 1917. – opět v katalogu Slovanské knihovny, vydáváno v Paříži, ale periodikum je zřejmě v ruštině - https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000152955&local_base=SLK
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
30.03.2020 19:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu