-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, budu zpracovávat diplomovou práci na téma "Analýza francouzské gastronomie z hlediska jejího využití, produktů a konkurenceschopnosti." Chtěla jsem se zeptat jakou literaturu byste mi k tomu doporučili?
Dobrý den,
v Online katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) můžete nalézt několik knih o francouzské kuchyni:
* Gedda, Gui a Moine, Marie-Pierre. Provence: škola provensálské kuchyně: tajemství surovin a receptů jižní Francie. [Praha]: Slovart, ©2009. 352 s. ISBN 978-80-7391-315-1.
* Escoffier, Auguste. Moje francouzská kuchyně. Hodkovičky [Praha]: Pragma, ©2007. 936 s. ISBN 978-80-7205-240-0.
* DOMINÉ, André. Culinaria Francie. Praha: Slovart, 2008, 468 s. ISBN 978-80-7391-108-9.
* CLERMONT-TONNERRE, E. de. Almanach des bonnes choses de France. Paris: Crès, 1920.
aj.
a o obecných pravidlech pro podnikání a konkurenceschopnosti:
* INDROVÁ, Jarmila. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví: aktualizující téze a materiály. 1.vyd. Praha: VŠE, 1996, 106 s. ISBN 80-707-9739-8
* KLAPALOVÁ, Alena, ed. a TRUNEČKOVÁ, Petra, ed. Konkurenceschopnost v cestovním ruchu, gastronomii a hotelnictví: sborník příspěvků z páté mezinárodní konference: [3. května 2012. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2012. 271 s. ISBN 978-80-87300-19-0.
Francouzské kuchyni a českému podnikatelskému prostředí se věnuje i několik vysokoškolských prací. Práce Vás mohou inspirovat použitou literaturou, pozor ovšem na plagiátorství.
* Francouzská gastronomie a její odraz v České republice - [PDF] - dostupná online
* Gumerova, Renata: Uplatnění francouzské gastronomie v České Republice (Vysoká škola hotelová v Praze,2011) - s ní spojené výsledky provedeného výzkumu:
http://www.vyplnto.cz/realizovane-pruzkumy/francouzska-kuchyne-na-ceske/
* Chvátalová, Kristýna: Analýza nabídky a poptávky francouzské gastronomie v Praze (Vysoká škola ekonomická v Praze, 2012)
Využít byste též mohla:
* Vedral, Jiří. Francouzsko-český gastronomický slovník. 1. vyd. Praha: VJV, 2010. 16 s. ISBN 978-80-87345-37-5.
Předpokládáme však, že nejvíce literatury k tématu bude k dispozici ve francouzštině či angličtině. K dohledání vhodných zahraničních zdrojů může použít následující zdroje:
*WorldCat OCLC: www.worldcat.org
* Books: http://books.google.cz/
* katalogy Bibliothèque nationale de France: http://www.bnf.fr/fr/acc/x.accueil.html
Zahraniční články je možné dohledat prostřednictvím online licencovaných databází knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/) .
Dohledat další literaturu či ověřit fyzickou dostupnost konkrétní knihy či časopisu na území ČR můžete prostřednictvím Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/F/cze/skc , Souborného katalogu ČR - seriály ( http://aleph.nkp.cz/F/cze/skcp ) a Jednotné informační brány ( http://www.jib.cz ).
V případě, že Vámi požadovaný článek či publikace není dostupná na území ČR, je možné zažádat o mezinárodní výpůjčku prostřednictvím mezinárodní výpůjční služby (např. tato služba v NK ČR: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mmvsj.htm )
Ekonomické vědy, obchod
--
09.01.2013 14:32