Francisco Altieri
Text dotazu
V pobělohorské době pobývala v jižních Čechách (
konkrétně v Soběslavi - 1630 ) vojska ( italští - vlaští - žoldnéři )vedená
Francisco Altierim - synovcem papeže Clementa X.
Hledám literaturu ve které se jedná o pobytu těchto vojsk v jižních Čechách.
Odpověď
Dobrý den,
prošli jsme několik publikací o Soběslavsku, o jižních Čechách, ale informace o vojskách Francisca Altieri jsme nenašli. Doporučujeme obrátit se na Státní okresní archiv v Táboře http://www.firmy.cz/detail/480614-statni-okresni-archiv-tabor-tabor.html.
Zdroj pro Vámi hledané informace jsme konzultovali s historikem Petrem Šťovíčkem z Blatského muzea v Soběslavi, http://www.husitskemuzeum.cz, petr.stovicek@centrum.cz, na kterého se prý můžete sám ještě obrátit.
Na internetu je diplomová práce M. Zronkové, která je volně ke stažení. Jsou tam asi jediné zmínky o Franciscu Altierim, viz ZRONKOVÁ, Michaela. Paměť o městě (Soběslav v měšťanských pamětech 1632-1752). Č. Bud., 2007. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta (https://theses.cz/id/ivcc1o/). Autorka diplomové práce cituje SOkA Tábor, AM Soběslav, inv. č. 1097, sign. III J 3, kart.215.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2011 09:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu