Fráňa Velkoborský
Text dotazu
Můžete zaslat životopisná data Fráni Velkoborského?
Odpověď
Velkoborský, Fráňa, 1900-1958
Biografická poznámka:
Narozen 6.1. 1900 Býkově u Plzně, zemřel 8.11. 1958 v Ústí nad Labem.
Básník, dramatik, autor knih pro děti.
Činný: 1933-52 pracoval jako tajemník YMCY v Hradci Králové, poté
pracoval v Ústí nad Labem na národním výboru. Literárně debutoval 1925.
Zemřel tragicky, nedokončil rukopis poslední práce, románu o stavbě
Pacifické dráhy. Z díla: Knižně vydal básně Tiché průboje, Barvy severu,
Sníh na horách, knihy pro děti a mládež Naše zvířátka, Čtvero ročních
časů, Jabloňová stezka, divadelní hra Balada z hor, rozhlasová hra Sobolí
plášť aj.
Prameny:
*Literární Hradec Králové. - 1994.
Článek:
Žízniví milenci slova / František Michl. -- In: Pochodeň. -- Roč. 63, č.
306 (1974) , s. 5
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
13.03.2008 07:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu