Fotovoltaika
Text dotazu
Chtěl bych Vás poprosit o pomoc při hledání informací:jak,na jakem principu funguje fotovoltaika.
Odpověď
Princip fotovoltaiky.
Funkce Fotovoltaického systému (dále jen FV) je prostá. Světlo dopadající na povrh solárního panelu je přeměněno na elektřinu. Tento jev (fotovoltaika) se odehrává ve slunečních ( FV ) článcích. Vzájemným působením slunečního záření a hmoty dochází k pohlcování fotonů a uvolňování elektronů. V polovodiči pak vznikají volné elektrické náboje, elektron-díra, které jsou už jako elektrická energie odváděny ze solárního článku přes regulátor dobíjení do akumulátoru, ke spotřebiči nebo do rozvodné sítě.
Doporučujeme dále navštívit například tyto webovské zdroje:
1. HiTechSolar s.r.o. | Základní informace - Fotovoltaika. In HiTechSolar s.r.o. | fotovoltaické systémy, solární energie [online]. Uherské Hradiště : HitechSolar [cit. 3.4.2006]. Dostupné na www: http://www.solar.hitech.cz/fotovoltaicke-systemy.php?kategorie=1036&sekce=1005.
2. Solartec / Schéma fotovoltaického systému. In Solartec / Solartec s.r.o. [online]. Rožnov pod Radhoštěm : Solartec, c2000-2002 [cit. 3.4.2006]. Dostupné na www: http://server.solartec.cz/clanek.php?CLANEK=27.
3. Solartec / Princip fotovoltaického jevu. In Solartec / Solartec s.r.o. [online]. Rožnov pod Radhoštěm : Solartec, c2000-2002 [cit. 3.4.2006]. Dostupné na www: http://server.solartec.cz/clanek.php?CLANEK=26.
Prostudovat tyto tištěné monografie (záznamy z katalogu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje v Plzni, viz. http://aleph.svkpl.cz/F, http://www.svkpl.cz):
4. Elektricky proud ze slunce : fotovoltaika v praxi / Andreas Henze, Werner Hillebrand : technika, prehled trhu, navody ke stavbe. -- 1. ceske vyd.. --Ostrava : HEL, 2000. -- 136 s. : il.ISBN 80-86167-12-7. - Signatura: 31A86692
5. Elektrina ze Slunce : Fotovoltaika v teorii a praxi / Bernhard Krieg ; Prel. Miroslav Hrdina. -- 1. ces.vyd.. -- Ostrava : HEL, 1993. -- 223 s. : obr., tab. - Signatura: 31A52048
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
06.12.2007 16:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu